Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Progovorio o Saneu

Nenad Bjelica otkrio Nijemcima: "Moji igrači to ne rade, pa jedan se skoro ugušio na treningu"

Nenad Bjelica radi dobar posao na klupi Union Berlina.

Nenad Bjelica (Foto: Guliver Image/GOL.hr)

Nenad Bjelica preuzeo je Union Berlin s jednim zadatkom, a to je očuvanje prvoligaškog statusa. U 12 susreta Bundeslige osvojio je 18 bodova, trenutno se nalaze osam bodova iznad crvene zone, i na dobrom su putu da ostanu u ligi.

U velikom razgovoru za poznati njemački list Bild osvrnuo se, između ostalog, i na modernu generaciju trenera koje neki posprdno nazivaju "laptop-trenerima":

Daniele Orsato na utakmici Hrvatske i Argentine Službeno je: Strani elitni suci stižu u HNL! HNS zamolio UEFA-u da ne šalje suce iz ovih triju država divider

"Poštujem novu generaciju trenera, ali po mom mišljenju oni previše analiziraju. Ponekad ne razumijem zašto koriste komplicirane izraze koje čak ni neki igrači ne razumiju.

Ne treba pretjerivati i stalno opterećivati igrače s previše informacija. Video analizu radim samo na dan utakmice, maksimalno 15 minuta, a cijeli sastanak ne traje dulje od pola sata".

Bjelica ima nekoliko pravila za igrače

Progovorio je svom pristupu prema trenerskom poslu, ima određena pravila kojih se igrači moraju pridržavati:

"Nitko od mojih igrača ne žvače žvakaću gumu tijekom treninga ili utakmica. Jednom se dogodilo da je igrač na treningu progutao žvakaću pa se skoro ugušio. Osim toga, želim da svi igrači budu na terenu pet minuta prije početka treninga".

Fahrudin Melić VIDEO Švedski navijači vrijeđali rukometaše Nexea, a onda im je na tribinu upao igrač hrvatskog kluba divider

Tvrdi kako su nogometaši itekako priveligirani u odnosu na druga zanimanja:

"Jako smo dobro plaćeni. Igrači moraju maksimalno raditi četiri i pol sata dnevno, u kojoj struci toga ima?".

Komentirao sukob sa Saneom

Za kraj, osvrnuo se i na sukob s Leroyjem Saneom, Bayernova ofenzivca je prvo gurnuo pa udario, zbog čega je dobio suspenziju na tri utakmice

"Žao mi je zbog toga, to nije bilo dobro ni za klub, a ni za mene. Tako nešto mi se više nikad ne smije dogoditi. Emotivac sam, isprovocirao me, a nekoliko minuta ranije nam sudac nije dosudio kazneni udarac kad smo gubili 1:0. Sad moram učiniti sve kako bi ljudi zaboravili na to i vidjeli me samo kao trenera Nenada Bjelicu", zaključio je.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider