Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobra atmosfera

Bjelica otkrio zašto je Olmo igrao manje u posljednje vrijeme i "uništio" Petkovića

Trener Nenad Bjelica i napadač Bruno Petković bili su gosti konferencije za novinare uoči prve utakmice u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Dinama Nenad Bjelica i napadač Modrih Bruno Petković bili su gosti konferencije za novinare uoči prve utakmice nove sezone Lige prvaka. Dinamo u srijedu dočekuje Atalantu na Maksimiru, a uoči susreta u redovima hrvatskog prvaka je sjajna atmosfera.

 

"Spremni smo, imamo na raspolaganju 25 zdravih igrača. Veliki izbor, svi su motivirani, spremni i u dobroj formi. Očekujem dobu utakmicu i na kraju pobjedu," poručio je trener hrvatskog prvaka.

 

Dodao je kako su dobro analizirali momčad iz Bergama.

"Dobro smo ih proučili i analizirali. Vjerujem da ćemo na terenu to i pokazati. Ali bez velikog doprinosa, želje i zalaganja nikakva analiza vam nije dovoljna," kazao je Bjelica.

Složio se s tvrdnjom kako je Atalanta netipična talijanska momčad koja igra otvoreni i napadački nogomet.

gol expired Povijesna noć Dinama: Četiri komada Atalanti u rapsodiji na otvaranju Lige prvaka! divider

"Atalanta ima niz odličnih igrača, a za mene je najopasniji Iličić. Dobar je u driblinzima, u pasu u šutu. Uvijek je neugodan. Ali i Gomez, Zapata i naš Pašalić su također opasni igrači."

Kako ćemo se suprotstaviti njihovom napadačkom nogometu ? Sve će se vidjeti sutra," kazao je zagonetno.

Talijanske kolege je zanimalo zašto je Dani Olmo igrao u pet od šest utakmica kvalifikacija Lige prvaka, a u prvenstvu ne igra redovito.

"Kasno se priključio momčadi. Momčad je u rotaciji, a pripremali smo ga i za Ligu prvaka."

Marco Reus promašio jedanaesterac (Foto: AFP) Borussia propustila nokautirati Barcu: Tragičar Reus promašio jedanaesterac i nekoliko šansi divider

Bjelica se nije želio previše osvrtati na preostale suparnik u skupini, Šahtar i Manchester City.

"Dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo uzeti tri boda. Dečki će dati svoj maksimum, ali to je jedini fokus, Zanima me samo prva utakmica, a to je sutrašnja."

Dodao je kako je ova Atalanta slična Benfici koju su "modri" dobili u prvom susretu osmine finala Europske lige.m

"To su slične momčadi, neugodne i hitre. Napadački orijentirane. Ako smo uspjeli zaustaviti Benficu i zaustaviti igrača koji je prodan za 120 milijun eura, ona možemo i Atalantu," poručio je na kraju Bjelica.

Papu Gomez (Foto: AFP) Ključni igrač Atalante ima velike ambicije: "Za neke smo iznenađenje, no ne mislimo stati" divider

 

Bruno Petković odgovorio je talijanskom novinaru na talijanskom jeziku, nakon čega mu je trener Bjelica dobacio:

"Pričaš bolje talijanski nego hrvatski", rekao je Bjelica i pružio šaku svom napadaču.

Petković je u Dinamo stigao iz talijanskog nogometa, a doveo ga je upravo Bjelica. U godinu dana prometnuo se u ponajboljeg igrača Modrih i probio se do prve postave reprezentacije Hrvatske.

"Kada vam i trener i stožer i cijeli klub daju uvjete za rad i za pokazivanje svoga punoga potencijala, onda to i možete napraviti. Rezultati i moj napredak kroz godinu dana govori više nego da ja komentiram trenera. Koncentriramo se na utakmicu, sve ostalo nam je trenutno nebitno."

Nakon takvih riječi ubacio se i Bjelica.

"Sve je iskčljučivo njegova zasluga. Bruno zaslužuje da se oko njega potrudiš. I kao igrač i kao čovjek. Ja ne bih ništa mogao s njim da on sam nije odlučio postati bolji. On je ovaj talent imao i u Italiji i uvijek, ali je bila drugačija situacija. Kad mene ne bude i kada on bude igrao negdje drugdje, on i dalje može nastaviti s ovakvim nastupima, samo ako on to želi."

gol expired Trener Atalante uoči Dinama: "Ambijent nas neće pokolebati. Dinamo je iskusna momčad" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider