Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"sutra? vidjet ćemo..."

Ključni igrač Atalante ima velike ambicije: "Za neke smo iznenađenje, no ne mislimo stati"

U srijedu Dinamo i Atalanta igraju susret 1. kola skupine C Lige prvaka.

Papu Gomez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jedna od najvećih opasnosti za obranu Dinama u susretu protiv Atalante u sklopu 1. kola Lige prvaka bit će 31-godišnji argentinski veznjak Alejandro Dario Gomez ili kraće Papu Gomez.

Atalantin kapetan iznimno je neugodan za čuvanje. Omalen i vižljast, može igrati na više pozicija i Gian Piero Gasperini ga je koristio kao veznjaka, krilo, lažnu devetku, isturenog napadača… U posljednje tri utakmice igrao je na čak pet pozicija. Jednom je svoje mjesto u momčadi opisao kao 'lažni drugi napadač'.

"To je definitivno znak da trener ima povjerenja. Uvijek dajem sve od sebe i što trener traži od mene to ću i igrati," dodao je.

gol expired Povijesna noć Dinama: Četiri komada Atalanti u rapsodiji na otvaranju Lige prvaka! divider

"Sutra? Vidjet ćemo," kazao je sa smiješkom dodavši:

"Svi jedva čekamo utakmicu. Prvi put ćemo igrati na ovom nivou. Nastojat ćemo igrati kao što smo i igrali posljednje tri sezone. Nećemo odustati od svog stila igre," kazao je Argentinac.

Podatak kako je Atalanta prošle sezone bila najefikasnija momčad Serie A možda i najviše otkriva. Momčad Gian Piera Gasperinija zabila je 77 golova, Napoli 74, a prvak Juve 70. Milanski klubovi Inter i Milan po 20 manje.

"Drago mi je što smo ovdje. Možda je za neke naš plasman u Ligu prvaka iznenađenje, ali ne mislimo na tome stati."

gol expired Trener Atalante uoči Dinama: "Ambijent nas neće pokolebati. Dinamo je iskusna momčad" divider

Gomez je stigao u Atalantu 2014. iz ukrajinskog Metalista u kojem se zadržao samo jednu sezonu. U Harkov je stigao za sedam milijuna eura iz Catanije, ali se zbog nestabilne političke situacije u Ukrajini već nakon jedne sezone odlučio za povratak na 'čizmu'.

Prije dolaska u Ukrajinu, tri sezone je proveo u Cataniji, a u domovini je igrao za San Lorenzo i Arsenal de Sarandi. U dresu momčadi iz Bergama do sada je upisao 190 nastupa i postigao 46 golova.

"Ogromna je razlika u klubu iz vremena kada sam stigao i danas. Kada sam stigao glavni cilj je bio ostanak u Serie A, međutim Gasperinijevim dolaskom sve se promijenilo. Promijenio se mentalitet, politika kluba i naše ambicije. Svi želimo nastaviti rast."

Navijači Lillea (Screenshot Twitter) Liga prvaka nije ni počela, a već izbili prvi neredi: Stotinjak uhićenih u Amsterdamu divider

Nije se složio s tvrdnjom kako je Atalanta neiskusna jer do sada nije igrala u Ligi prvaka.

"Posljednjih sezona smo igrali s velikim ekipama kao što su Borussija Dortmund i Everton. Dinamo je također velika ekipa i neće biti neke razlike."

Složio se kako je Manchester City favorit ove skupine.

"Engleski prvak je favorit, ali teren će dati pravi odgovor," poručio je argentinski napadač.

gol expired Posebne upute za navijače koji dolaze na utakmicu Dinamo - Atalanta! divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider