Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Burna noć na Poljudu

"Predsjednik Hajduka obećao prvo ili drugo mjesto i ostavku ako ne ispuni cilj"

Za Dnevnik Nove TV s Poljuda se javio reporter Stipe Antonijević...

Predsjednik Hajduka Marin Brbić (Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Blamaža, najšokantniji poraz u povijesti, ispadanje od ribara i konobara... Sve to su epiteti kojima je opisano sinoćnje ispadanje Hajduka od kluba s - Malte. I sve to nakon ukupne prednosti od čak 3-0!

Gromoglasni zvižduci Poljuda najbolje su opisali težinu situacije. Hajduk je na svom terenu ispustio 3 pogotka prednosti i prvi put u 108 godina dugoj povijesti ispao iz Europe već u 1. pretkolu.

Nakon prospavane noći čelnici Hajduka sazvali su izvanrednu press-konferenciju na kojoj su objavili da Siniša Oreščanin više nije trener splitskog kluba.

Kako su čelnici kluba objasnili ovakav ishod za Dnevnik Nove TV izvijestio je reporter Stipe Antonijević, koji je na Poljudu pratio rasplet situacije.

Teška sramota na Poljudu: Hajduk izgubio od Maltežana i ispao već u 1. pretkolu Europske lige Jradi (Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL) Hajduk - Gzira United (Foto: GOL.hr) Poljud pred početak utakmice (Foto: GOL.hr) Hajduk - Gzira United (Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL)

„Službeni razlog otkaza treneru Oreščaninu je sramotan rezultat i nikad ranije ispadanje iz Europe, zbog čega su se čelnici Hajduka ispričali navijačima. No nakon toga predsjednik Brbić rekao je kako žali što nije ranije uručio otkaz Oreščaninu, i to odmah nakon što je ovaj javnim priopćenjem izrazio javnu podršku smijenjenom šefu Akademije Hajduka Krešimiru Gojunu te se tako izravno suprotstavio odluci Uprave kluba. Zbog svega toga bilo je ovdje sinoć na Poljudu doista burno. Sastanak u četiri zida čelnika kluba potrajao je dugo u noć. Bilo je tu i povišenih tonova, i suza, i udaranja šakom o stol, a oko dva ujutro odlučili su se razići te ujutro hladne glave donijeti odluke. Ujutro je Marin Brbić stavio mandat na raspolaganje Nadzornom odboru, a ishod tog slučaja pojasnio je na današnjoj izvanrednoj press-konferenciji“, kazao je Antonijević i nastavio:

Hajduk dotaknuo dno: Epska sramota nije slučajna. Kako ga vode i tko sve igra... Igrači Hajduka u šoku (Photo: Ivo Cagalj/PIXSEL)

„I sportski direktor Saša Bjelanović stavio je mandat na raspolaganje predsjedniku Brbiću. Nakon što je dobio podršku NO-a, Brbić je ipak odlučio da zajedno pokušaju izvući klub iz ove krize, a to znači samo jedno za njih – izboriti ove sezone plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. To znači da čelnici Hajduka očekuju da ovu sezonu završe na prvom ili drugom mjestu, jer upravo od ove sezone Hrvatska ima dva predstavnika u kvalifikacijama za najelitnije UEFA-ino klupsko natjecanje. Nije mali cilj, ali oni su poručili da ako to ne ispune, čak i ako vide tijekom sezone da to neće ispuniti, da će sami otići iz kluba“, pojasnio je reporter Nove TV i osvrnuo se navijačke izgrede koji su se dogodili nakon sinoćnje utakmice:

„Iako sada za navijače Hajduka te priče o kvalifikacijama za Ligu prvaka izgledaju daleko, nije uopće upitno da će, ako se plasiraju, tamo igrati pod sankcijama UEFA-e. Jer sinoć se nakon utakmice sručio bijes navijača na poljudsku ljepoticu. Desetak navijača probilo je ogradu na sjeveru i ušlo na tartan stazu. Nekoliko ih je utrčalo na teren, specijalci su reagirali i zaustavili ih da ne napadnu igrače, tako da uopće nije upitno da Hajduk čeka nova kazna UEFA-e. Vjerojatno će biti velikih financijskih kazni, a možda i zatvaranje nekih tribina ili čak cijelog stadiona.“

Kaos nakon ispadanja Hajduka: Navijači provalili na travnjak, pokušali se sukobiti s igračima pa čekali upravu ispred Poljuda! Jradi (Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL) Torcida upala na travnjak Poljuda (Screenshot) Navijači upali na travnjak (Screenshot)

„Na kraju ostaje ključno pitanje tko će biti nasljednika Siniša Oreščanina. Čelnici kluba nisu danas htjeli otkriti ime novog trenera, ali su potvrdili da će sutrašnji večernji trening voditi novi trener. U nogometnim kuloarima najbolje kotira Damir Burić, kojeg je Brbić i doveo na mjesto trenera u svojem prvom predsjedničkom mandatu prije četiri godine“, zaključio je Antonijević. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider