Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mladi daniel

Nastavak obiteljske tradicije: Maldinijev sin debitirao za Milan, dosta je drugačiji od slavnih oca i djeda

Maldinijeva loza dobila je još jednog nogometaša Milana. Ipak, nije do kraja nastavio obiteljsku tradiciju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Crveno-crna krv teče venama obitelji Maldini. Tradiciju je započeo Cesare, koji je 1954. iz Triestine preselio u Milan i tamo se zadržao 12 godina, osvojivši četiri talijanska i jedan europski naslov prvaka.

O njegovu sinu Paolu ne treba trošiti previše riječi – ikona slavnih dana Milana, kapetan i rekorder po broju nastupa u Serie A (647, izjednačen s Buffonom). Debitirao je za Milan još 1985., a igrao je sve do 2009. i u procesu osvojio sedam talijanskih i pet europskih naslova.

gol expired Dinamo dovodi talenta kojeg žele Beckham i europski velikani: Olmov uspjeh probio led divider

Cesare se nakon kraja igračke karijere preselio na Milanovu klupu i osvojio dva trofeja – Kup pobjednika kupova i Kup Italije. Paolo je izabrao nešto drugačiji put – zajedno sa Zvonimirom Bobanom preuzeo je sportsku politiku s ciljem vraćanja Rossonera na staze stare slave.

U Milanovim uredima dočekao je debi i trećeg člana Maldinijeve loze – Paolov 18-godišnji sin Daniel debitirao je u Serie A u utakmici protiv Hellas Verone, nakon što je ranije već igrao za prvu momčad u pripremnim utakmicama.

gol expired Neviđeni urnebes s VAR-om: Sudac morao zvati igrača da se vrati iz svlačionice nakon što mu je pokazao crveni divider

Istina, Daniel je ušao pred sam kraj, u 90 minuti, ali pamtit će se nastavak obiteljske tradicije kakva se rijetko viđa.

Daniel ipak nije do kraja nastavio obiteljsku tradiciju – za razliku od oca i djeda koji su se proslavili u obrani, Daniel je primarno ofenzivni veznjak. Vidjet ćemo kako će se razvijati njegova karijera; zasigurno će se nadati da će i njegov Milan dočekati trofejnu eru.

gol expired Kaos u u redovima PSG-a potvrdio i Tuchel: Mbappe poludio na trenera, Neymar se unio sucu u lice divider

Milan je posljednji trofej osvojio u talijanskom Superkupu 2016., u koji su se plasirali kao finalisti Kupa koji je osvojio Juventus. Prvaci nisu bili od 2011., Kup su zadnji put podigli još 2003., a europski trofej čekaju od Lige prvaka 2007. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider