Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slično je bilo i lani, ali...

Vraća se HNL, nadamo se napetoj završnici: Hajduku najteži, Dinamu najlakši raspored

Ovog petka započinje proljetni dio sezone u prvoj HNL.

Novinar Milan Stjelja i HNL zid

Nakon mjesec i pol dana stanke, vraća nam se HNL. Slaven Belupo i Rijeka odigrali su u srijedu zaostalu utakmicu iz jesenskog djela sezone i sada imamo kompletiranu tablicu nakon polovice prvenstva.

Stanje na ljestvici je slijedeće: Dinamo je vodeći s 45 osvojenih bodova. Prvi pratitelji su Osijek i Rijeka s 11 bodova manje, dok je Lokomotiva pod vodstvo Gorana Tomića prezimila na visokom četvrtom mjestu.

Najugodnije iznenađenje jesenskog djela, Gorica, drži 5. mjesto, a Hajduk je prvi dio sezone okončao na za njega poražavajućoj 6. poziciji s 23 osvoje boda.

Hajduku najteži raspored na otvaranju

Nakon njega slijede klubovi koji će boriti da izbjegnu dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi, a to su Slaven Belupo, Inter i Istra, dok je Rudeš već jednom nogom u Drugoj ligi.

Kada pogledamo raspored prvih 5 kola, najtežu situaciju ima Hajduk jer od pet suparnika, čak su mu četiri bolje plasirana. Pa će tako momčad s Poljuda već u nedjelju prvo u goste kod drugoplasiranog Osijeka, a zatim joj slijedi domaći susret protiv Gorice. Nakon toga Hajduku slijedi još jedan derbi, onaj Jadranski, u gostima na Rujevici, a da priči tu ne bude kraj, nakon toga Hajduku u goste dolazi i Lokomotiva.

Za kraj tog ciklusa Bijeli će na gostovanje u Zaprešić kod Intera i to je prvi ogled protiv slabije plasirane momčadi, no i u Zaprešiću je Hajduk pobijedio tek tri puta u posljednjih 10 gostovanja.

Ako se pitate koja momčad ima najlakši ili najpovoljniji raspored, odgovor je - Dinamo! Modri će u prvih pet kola, čak četiri puta igrati na Maksimiru - protiv Rudeša, Istre, Slaven Belupa i Osijeka, a i za kraj tog ciklusa ostaje u Zagrebu, jer će igrati kod Lokomotive u Kranjčevićevoj.

I lani je Dinamo imao veliku prednost, pa skoro sve prosuo

Kada pogledamo poredak, Dinamo ima 11 bodova prednosti i reklo bi se sigurno korača prema novoj tituli prvaka. Ako pogledamo samo prošlu sezonu i vidimo da je Dinamo u ovo doba lani imao 44 boda, a Hajduk, Osijek i Rijeka značajno manje.

Znamo da su Modri na kraju sezone prvenstvo osvojili sa samo 3 boda više od Rijeke, to nam govori da se u proljeće HNL zna jako dobro zakuhati!

Upravo iz tog razloga bit će opet jako zanimljivo pratiti nastavak prvenstva i vidjeti mogu li konkurenti opet Dinamu napraviti puno problema.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider