Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već ovog petka

Nastavlja se napeta borba za vrh u 1. HNL: Bjelica tvrdi da Osijek nije favorit "Ni po čemu se ne možemo mjeriti s njima"

U petak se igraju prva dva susreta 15. kola HT Prve lige, Osijek čeka Lokomotivu, a Hajduk Istru.

Prva HNL nastavlja se već sutra i to s utakmicama dva od četiri vodeća kluba. Vodeći Osijek u Gradskom vrtu dočekuje Lokomotivu, a nogometaši Hajduka će na svom Poljudu ugostiti Istru 1961.

Ovog vikenda ostvarili su sjajan posao, Osječani su bodom na Maksimiru skočili na vrh HT Prve lige, a Splićani su velikim preokretom na Rujevici pokazali da nemaju namjeru izgubiti korak za vodećim tercetom.

Novi trener Hajduka Valdas Dambrauskas svjestan je koliko je važno da se trijumf nad Rijekom stavi ad acta i sav fokus baci na Istru.

"Najvažnija stvar je da ostanemo s nogama čvrsto na zemlji prije ove utakmice. Jer utakmica s Rijekom bila je posebna, kao što je svaki derbi. A, kad pobijedite na način na koji smo mi pobijedili mnogo emocija i energije jednostavno izađe iz vas. Ali, sljedeća utakmica ne čeka. Doista vjerujem da Istru nije briga što smo mi pobijedili Rijeku i sutrašnja utakmica je za Hajduk najvažnija."

gol expired Hoće li se Dinamu osvetiti kalkuliranje protiv Genka ili Modri nemaju snage? Teže je uzeti bod West Hamu u Londonu… divider

Slično razmišlja i Nenad Bjelica, čiji Osijek dočekuje Lokomotivu. Nakon boda na Maksimiru neki su Osijekovu igru ocijenili nedostojnom momčadi koja želi biti prvak, ali uspješni trener Osječana nudi drugačiji pogled.

"Onaj tko je gledao druge utakmice NK Osijeka je vidio da je NK Osijek možda jedina momčad u HNL-u koja vrši visoki pritisak na protivničku obranu. Od prve minute pa do zadnje minute. Jednostavno u ovoj utakmici smo bili inferiorni, protivnik je bio sjajan, i bez obzira na to mi smo stvorili tri šanse, imali aktivan rezultat do 80. minute i bili blizu pobjede."

gol expired Belgijski mediji 'proklinju jednog igrača Dinama' i slave svog heroja: "Uskočio je umjesto zvijezde u zadnji čas i donio vrijedan bod" divider

Nakon 15 odigranih kola HT Prve lige vodeća četvorka unutar je četiri boda, s tim da Dinamo ima utakmicu manje. No, Bjelica smatra da su i Dinamo i Rijeka i Hajduk favoriti u odnosu na Osijek.

"Jedna titula u povijesti, manje od sve ove tri ekipe. Financije, da ne govorim s Dinamom, s Hajdukom i Rijekom tu negdje. Infrastruktura, o čemu pričamo? Klub kao klub, o čemu pričamo? Ma ni u čemu, ali baš ni u čemu ne možemo konkurirati tim klubovima. Naš utjecaj u hrvatskom nogometu, ne možemo se ni približiti drugima. Pa, oni svi sjede u Savezu.

gol expired VIDEO Pogledajte kakvu je panenku izveo Josip Juranović: Ovo je bilo neobranjivo divider

Dramatika, tenzija, kvaliteta. Aktualna sezona HNL-a ima sve to. I mogla bi biti jedna od uzbudljivijih uopće.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider