Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Važan bod

Belgijski mediji 'proklinju jednog igrača Dinama' i slave svog heroja: "Uskočio je umjesto zvijezde u zadnji čas i donio vrijedan bod"

Dinamo i Genk odigrali su 1:1 u 5. kolu Europa lige i odluku o drugom putniku u proljeće u ovom natjecanju ostavili za posljednjih 90 minuta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Belgijski mediji ujedinjeni su u slavlju velikog boda iz Zagreba, kojeg nisu očekivali poslije šokantnog poraza u prvoj utakmici i pišu kući sretni s ovih 1:1 Genka u 5. kolu Europa lige protiv Dinama.

Ističu kako su produljili nadu za proljeće u Europi s ovim rezultatom, a dodaju kako je ovaj rezultat tim veći jer je izboren pod ovim okolnostima.

gol expired Dinamo poveo, Genk izjednačio: Modrima u Londonu bod dovoljan za drugo mjesto divider

Nije trebao ni igrati, a spasio nas je

"Genk nije smio izgubiti danas u Zagrebu kako bi imao šansu za europsko proljeće, a morao je to učiniti bez zvijezde Paula Onuachua, nigerijskog napadača koji se razbolio po dolasku u hrvatsku metropolu i umjesto na Maksimir, ostao je u hotelu liječiti se. Umjesto njega uskočio je Ugbo koji je baš u trenucima kad je Genk trebao primiti još koji zabio gol koji je na kraju donio važan bod“, ističe autor na portalu Voetbalkrant.com.

gol expired Krznar nakon Genka: "Bod smo dobili, a tražili smo tri. Dat ćemo sve od sebe da uzmemo bod u Londonu" divider

Na portalu Voetbalprimeur.de ističu kako je Genk bolje otvorio pa dobio po nosu, a kad je Dinamo trebao preuzeti konce utakmice isto se dogodilo i njemu…

"Gostima je nedostajalo puno bitnih igrača, neke je trener odmorio, neki su morali biti odmoreni prisilno, ali i takvi preuzeli su kontrolu na startu utakmice. Imali su dobru priliku, ali nisu je uspjeli konkretizirati i to je dalo šansu Dinamu da se vrati u utakmicu. Obrana je kratko zaspala, Menalo zabio, a Dinamo opalio Genk po nosu. Baš kad se činilo da se situacija potpuno promijenila i da sad Dinamo treba zadati konačan udarac, Zagrepčani su dobili po nosu i situacija se vratila na početak“, piše u tekstu.

gol expired Kako su igrali: Četvorica Dinamovih igrača iznad prosjeka, oduševili džoker s klupe i mladi stoper divider

Proklinju Dominika Livakovića

Tiražni HLN prenosi kako je Genk ovim rezultatom zadržao status quo po pitanju proljeća u Europa ligi i uoči raspleta u zadnjem kolu.

"Dinamo i Genk nisu uspjeli napraviti razliku jedni u odnosu na druge poslije ovih 90 minuta i nakon ne tako spektakularnih, na trenutke i dosadnih dva poluvremena, sve su ostavili otvoreno za zadnje kolo. Sve je jasno u zadnjem kolu, Dinamo ne smije uzeti ni bod, a Genk mora pobijediti za proljeće u Europa ligi.“

gol expired Pogledajte što je Arijan Ademi učinio po izlasku s terena: Dokazao da je pravi kapetan, a Boysi ga nagradili ovacijama divider

"Genk je uspio spasiti bod unatoč slabijim prilikama u prvom dijelu. Izjednačili su krajem prvog dijela poslije sretnog gola, a u nastavku utakmica je krenula vrlo sporo. U sličnom ritmu trajalo je cijelo drugo poluvrijeme koje promrzlim navijačima na tribinama nije ponudilo nikakav ogrijev“, piše u tekstu Sudinfa.

Za razliku od svojih kolega, autor teksta na Nieuwsbladu piše kako su "Genk i Dinamo remizirali u spektakularnoj utakmici, a gostujući navijači posebno će proklinjati Dominika Livakovića, koji se u posljednjih desetak minuta utakmice istaknuo s dvije sjajne obrane.“

Može li Dinamo osigurati proljeće u Europskoj ligi?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider