Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Hoće li se Dinamu osvetiti kalkuliranje protiv Genka ili Modri nemaju snage? Teže je uzeti bod West Hamu u Londonu…

Vidjet ćemo što će biti u zadnjem kolu Europske lige, ali dojam je da je Dinamo mogao sve riješiti u Maksimiru…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šahovska partija na Maksimiru. I Dinamo i Genk igrali su jako oprezno. Prazne puške boje se obojica. Na kraju je ispalo da su obje momčadi zadovoljne s remijem (1:1).

U zadnjem kolu vidjet ćemo kome će se isplatiti takva taktika. I Dinamo i Genk love drugo mjesto koje vodi u nastavak natjecanja u Europskoj ligi, dok treći prelazi u Konferencijsku ligu. Hrvatski prvak osigurao je Konferencijsku ligu, ali to je ipak utješna nagrada.

Dinamo ide u goste moćnom West Hamu, koji se prošetao kroz skupinu, dok Genk dočekuje Rapid, koji još uvijek ima šansu doći do trećeg mjesta.

Modri ovise sami o sebi, ali...

Modri imaju dva boda više i može se reći da su u boljoj situaciji od Genka jer ovise sami o sebi. Međutim, West Ham se pokazao kao daleko najjača momčad u skupini, engleski premierligaš svijet je za sebe u ovoj konkurenciji.

E, sad, pitanje je hoće li Čekićari malo spustiti nogu s gasa jer im u rezultatskom smislu ta utakmice ništa ne znači ili će do kraja juriti punom snagom?

gol expired Trener Genka zadovoljan nakon remija s Dinamom: "Kontrolirali smo utakmicu, mogli smo i pobijediti na kraju..." divider

Menadžer West Ham David Moyes prije početka natjecanja je rekao da vrlo ozbiljno shvaća Europsku ligu i da neće kalkulirati sa sastavljanjem momčadi, odnosno da neće čuvati igrače za utakmice Premierlige.

Škot je pokazao da nije pilio naopako, ispunio je obećanje i sad je pitanje što će napraviti u zadnjem kolu? Možda neće poslati na teren baš najjače snage, ali vjerojatno neće izvesti ni rezervnu momčad.

West Ham vrlo ozbiljno shvaća Europsku ligu

Realno je očekivati promiješanu postavu. U kojem god sastavu istrčali, Čekićari ipak igraju pred svojim navijačima i nije baš izgledno da će šetati po terenu. Može se očekivati lijepo popunjen stadion u Londonu, a to znači da je opravdano zaključiti kako Čekićari neće tek tako rasipati ugled.

gol expired Belgijski mediji 'proklinju jednog igrača Dinama' i slave svog heroja: "Uskočio je umjesto zvijezde u zadnji čas i donio vrijedan bod" divider

West Ham dugo nije igrao u Europi i vjerojatnije je da će htjeti trijumfalno završiti natjecanje po skupinama. Važno im je da se dobro prezentiraju i radi prestiža. Osim toga, svaka pobjeda donosi nešto novca, pa je i to barem mali motiv za Moyesove trupe.

Sve su to razlozi na koje jamačno računaju Belgijci. U Dinamu pak možda vjeruju da Rapid može iznenaditi Genk i da Modrima možda i neće biti potreban niti bod u Londonu.

Tko će više žaliti - Dinamo ili Genk?

Vidjet ćemo tko će više žaliti zbog propuštene šanse na Maksimiru. Ipak, dojam je da je Dinamo više izgubio. Dinamo je bio bolji u prvom poluvremenu i mogao je postići više od jednog gola.

Da su Modri nastavili u istom ritmu u drugom dijelu, bili bi bliže pobjedi. No pitanje je jesu li uopće imali snage? Bilo je vidljivo da su energetski pali, iako ritam i nije bio baš pretjerano snažan. Jesu li Modri kalkulirali ili im je stvarno nestalo benzina?

gol expired Krznar nakon Genka: "Bod smo dobili, a tražili smo tri. Dat ćemo sve od sebe da uzmemo bod u Londonu" divider

Teško je reći imaju li problema s fizičkom spremom. U daljoj prošlosti znalo im se događati da na tom planu vidno padnu u završnici jesenskog dijela sezone. Zadnjih godina ipak nije bilo tako. Tko u tako važnim utakmicama, ako se ide na pobjedu, vadi dva najvažnija igrača u završnici utamice? Jesu li Oršić i Petković baš morali izaći?

Lakše je pobijediti Genk u Maksimiru 

Činjenica je da je Genk u posljednjih petanestak minuta preuzeo inicijativu i možda je mogao i do sva tri boda. Međutim, ni jedna ni druga momčad nisu igrali do daske, to se jasno moglo vidjeti. Igralo se jako oprezno, nisu frcale iskre kao u prvoj utakmicu u Genku.

Trener Genka očito je izvukao pouke i nije postavio izrazito ofenzivnu taktiku, kakva je bila u prvoj utakmici. Belgijci su u Genku srljali i dobili po glavi, pa su sada odlučili malo prikočiti.

Možda griješim, ali čini mi se da je Dinamo mogao sve riješiti da je bio odlučniji i da je do kraja grizao za pobjedu. Uostalom, nekako mi se čini da je lakše pobijediti Genk u Maksimiru nego odigrati remi s West Hamom u Londonu. Tko zna, možda na kraju i Rapid spasi stvar. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider