Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bolna istina

Napokon otkriveno zašto Jurić nije htio preuzeti Hajduk: Evo što je presudilo

Splitski Hajduk i dalje traži trenera, pripreme kreću 19. lipnja, a Bilić i Kalinić još nemaju trajno rješenje.

Ivan Jurić (Foto: Afp)

Nogometaši splitskog Hajduka 19. lipnja počinju s pripremama za novu sezonu SuperSport HNL-a, ali još se ne zna tko će voditi Bijele.

Danima se pisalo da će Ivan Jurić sjesti na klupu Splićana, očekivao se njegov potpis u ponedjeljak ujutro, ali bivši hrvatski reprezentativac je na kraju odbio ponudu predsjednika Bilića i sportskog direktora Kalinića.

Hladan je to tuš bio za cijeli hajdučki puk, navodno je sve bilo spremno za potpis ugovora baš taj dan, ali Jurić se odlučio stopirati njegov dolazak na Poljud. Svi su se pitali što je kumovalo tom potezu, a danas je došla potvrda za navijače Splićana, rekli bi, bolna.

Roberto Martinez Portugalski izbornik oduševljen Vatrenima: "Hrvatska je neuobičajen slučaj, neki klubovi nisu takvi" divider

Navodno, Jurić je nekoliko dana proučavao kadar Hajduka, pregledavao utakmice iz prošle sezone i detaljno analizirao svoje sljedeće korake ukoliko preuzme Bijele. Nakon bezbroj provedenih sati i promišljanja, došao je do zaključka - kadar je pretanak, pišu Sportske novosti.

Kadar je pretanak

Osim trenutnih prvotimaca koji nisu po njegovom guštu, Jurića navodno nisu dojmili ni mladići koji su došli do finala Lige prvaka. Bilić i Kalinić su bili spremni dati Juriću odriješene ruke što se tiče transfera na ljeto. Mogao je dovesti igrače koji odgovaraju njegovoj igri poznatoj po visokom intenzitetu.

Jurić je okrenuo nekoliko brojeva, raspitao se o situaciji na tržištu, a shvatio je da Hajduk nije toliko željena destinacija za igrače većeg kalibra. Shodno tome, Jurić je prelomio da ipak ne bi preuzimao Hajduk u ovom trenutku. Očekivanja su velika, vremena je malo, a strpljenja još manje.

Franz Beckenbauer UEFA objavila: Čeka nas dirljiv trenutak na otvaranju Eura divider

Zahvalio se na ponudi Kaliniću i Biliću i poželio sreću u daljnjoj potrazi, sam svjestan da trenutni kadar Hajduka nema perspektivu za nešto više.

Tko će biti novi trener Hajduka?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider