Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
gomila iskustva

Portugalski izbornik oduševljen Vatrenima: "Hrvatska je neuobičajen slučaj, neki klubovi nisu takvi"

Roberto Martinez rekao je da nogometaši Hrvatske igraju uigranije od nekih klubova.

Roberto Martinez (Foto: Profimedia)

Portugalski izbornik Roberto Martinez rekao je da nogometaši Hrvatske igraju sinkronizirano i da su usklađeniji od igrača u klubovima koji svakodnevno treniraju zajedno, što je "neuobičajen slučaj u međunarodnom nogometu".

Portugalski je izbornik u ponedjeljak, uoči posljednje pripremne utakmice koju će njegova momčad odigrati u utorak protiv Irske u Aveiru, bio suočen s mnogim pitanjima predstavnika medija koja su se odnosila na subotnji dvoboj s Hrvatskom, u kojem su izabranici Zlatka Dalića slavili s 2:1 na Nacionalnom stadionu.

Golovi s utakmice Hrvatska - Portugal:

"Hrvatska je odigrala fantastično. Njezina igra nam je bila jako zahtjevna taktički i tehnički. Hrvatska igra poput kluba, jako usklađeno, nema puno takvih reprezentacija", izjavio je Martinez te dodao da je njegova ekipa "sada spremnija negoli je bila uoči utakmice s Hrvatskom".

Napomenuo je da su "hrvatski igrači jako iskusni" i "sinkronizirani bolje od igrača u klubovima" koji zajedno treniraju svaki dan.

Šutalo i Modrić Hrvatska izgubila na startu Eura: Španjolska lakoćom do visoke pobjede! divider

"U međunarodnom nogometu to nije normalan slučaj. To je bio, dakle, protivnik uz kojeg smo napredovali. Bila nam je to savršena utakmica u pogledu pripreme", objasnio je Martinez.

Među navijačima i analitičarima u Portugalu splasnuo je entuzijazam uoči Europskog prvenstva nakon poraza od Hrvatske, ali igrač Bruno Fernandes to ne smatra lošim.

Bruno Petković Transfer-bomba na vidiku, javila se Fiorentina: Bruno Petković napušta Dinamo do kraja tjedna? divider

"Iskreno, sviđa mi se ta negativnost, odnosno to što ljudi misle da ekipa, ipak, nije tako dobra", izjavio je 29-godišnji reprezentativac.

"To je, naime, znak da se od nas puno očekuje, da smo kvalitetni", dodao je veznjak Manchester Uniteda.

Portugal je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo pobijedio u svih deset utakmica pa mnogi smatraju da može ponoviti uspjeh iz 2016. kada je bio prvak Europe. No, neočekivani poraz od Hrvatske pored Lisabona prigušio je entuzijazam.

Josip Stanišić Josip Stanišić: Cijena na tržištu, mjesto rođenja, pozicija divider

"Htjeli smo pobijediti Hrvatsku, kao što želimo pobijediti bilo kojeg suparnika. Ne gledamo lica i imena, želimo pobijediti svakoga", napomenuo je Fernandes iza kojega je 66 utakmica uz 22 pogotka za Portugal.

"Protiv Irske nam preostaje još jedna utakmica u kojoj možemo pobijediti. Svjesni smo da pobjeda motivira na drugačiji način, da unosi radost i osmijeh, a mi na Europskom prvenstvu želimo imati širok osmijeh."

Fernandes, koji je protiv Hrvatske odigrao 70 minuta, pokušao je raspršiti sumnje u momčad.

"Imamo snažnu ekipu sposobnu suočiti se s nedaćama. To ćemo pokazati već u utakmici s Irskom."

Modrić i Rakitić Rakitić za španjolske medije o Vatrenima: "To se kosi s logikom. Razgovarao sam s Modrićem o tome" divider

Portugal je na Euru u skupini s Češkom, Turskom i Gruzijom.

Koliko je zanimanje za momčad pod vodstvom Roberta Martineza, s Cristianom Ronaldom u ulozi kapetana, svjedoče i vijesti koje dolaze iz njemačkog grada Guetersloha, u kojem će portugalska reprezentacija u petak održati javni trening, a za koji je podijeljeno 6000 besplatnih ulaznica.

Ulaznice su nestale u nekoliko minuta, a onda su osvanule na mrežnim stranicama, na kojima preprodavači za njih traže i do 800 eura.

Još nije kasno! Pridružite se ostalim izbornicima i zaigrajte Europski nogometni fantasy 2024.

Pokažite svoje izborničke vještine, kreirajte svoju virtualnu momčad i svakog dana se natječite s tisućama ostalih sudionika.

Za najbolje izbornike osigurali smo više od 6.000€ vrijedne nagrade za svako kolo, kao i više od 100 nagrada za najbolje na kraju prvenstva.

Rok za transfere se zatvara uskoro, zato ne propustite priliku i uključite se u natjecanje!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider