Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko će biti taj?

Alarmantno stanje u Hajduku: Pripreme samo što nisu počele, a trenera ni na vidiku

Ivan Jurić odbio je Hajduk, a Kalinić i Bilić moraju pronaći rješenje – i to hitno.

Ivan Bilić i Nikola Kalinić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Nogometaši splitskog Hajduka završili su minulu sezonu SuperSport HNL-a na trećem mjestu s velikih 14 bodova zaostatka za Dinamom.

Ništa nije upućivalo da će se situacija tako rasplesti, Bijeli su bili jesenski prvaci, svi su misli da je to napokon ta sezona, ali ubrzo su se Splićani našli u crnoj rupi. Livaja se ozlijedio, Karoglan je izgubio konce u svlačionici i još jednom gledali smo isti film na Poljudu.

Uslijedio je niz odlazaka, najprije je otišao Jakobušić, koji je napustio mjesto predsjednika, a zatim i Nikoličius, poznati ''Mr. Football''. Novi predsjednik Bilić odlučio je sportsku politiku prepustiti Nikoli Kaliniću, koji je iz kopački uskočio u odijelo u bacio se na posao.

Hrvatski navijači u Neuruppinu Srbin priznao: ''Ne volim Hrvate, ali daleko su od nas. Pjevaju himnu i plaču, napaljeni su u svim sportovima!'' divider

Bivši napadač Hajduka i hrvatske nogometne reprezentacije najavio je promjene u svlačionici, ali i izvan nje. U prvi je plan stavio disciplinu i poštovanje reda, kao da on nije bio član te svlačionice samo tjednima prije. Zna Kalinić probleme, očekuju se promjene, a prvi na redu je trener. Trener s čvrstom rukom kojeg Splićani zazivaju godinama.

Prema neslužbenim informacijama, Kalinić je prvo okrenuo broj Paula Souse, Portugalca pod kojom je trenerskom palicom radio u Fiorentini. 53-godišnjak se zahvalio na ponudi, osjetio je da je to stepenica ispod njegove razine. Nema se što zamjeriti čovjeku koji je radio u QPR-u, Baselu, Fiorentini, Bordeauxu…

Što nakon Jurićeve odbijenice?

Sljedeći na redu bio je legendarni Gennaro Gattuso, ali ni on nije bio zainteresiran za priliku s druge strane Jadrana. Ivan Jurić je taj, svi su se nadali na Poljudu.

Hrvat koji je stekao trenersko ime na Čizmi, bivši igrač Hajduka i reprezentativac. Poznat po strogoći, disciplini, ali i sustavu koji teško prolazi u Hajduku. Baš onom sustavu po kojem su bili poznati Leko i Tudor.

Navodno je sve bilo dogovoreno s Jurićem, ponuda je bila na stolu, ali on je u zadnji trenutak odlučio ići drugim putem. Možda je kontaktirao Leku i Tudora, inače svoje dobre prijatelje, i dobio informacije iz prve ruke.

Zanimljivo, Kalinić je na predstavljanju najavio da nema potrebe za engleskim jezikom u svlačionici. Samim time, ako Hajduk želi domaćeg trenera, može se izdvojiti tek nekoliko imena.

Osim Nenada Bjelice i eventualno Marija Carevića gotovo da nema hrvatskih stručnjaka koji bi bili spremni uskočiti na trenersku klupu Bijelih. Naravno, ako Bjelica uopće razmatra takvu mogućnost s obzirom na turbulentnu proteklu godinu iza sebe.

Hrvatski navijači Njemačka strahuje od terorizma za vrijeme Eura, na ulicama i deseci tisuća Hrvata divider

Kalinić i Bilić drže vrući krumpir u rukama, već sljedeći tjedan, točnije 19. lipnja, počinju pripreme za novu sezonu. Bijeli kreću od drugog pretkola Konferencijske lige, igračka križaljka rješavat će se u hodu, ali ostaje ono glavno pitanje – tko će povesti Bijele na pripreme?

Tko će biti novi trener Hajduka?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider