Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
trileri diljem europe

Napeti rasplet u Ligama petice: Neki od ovih scenarija djeluju nestvarno; tko se sve grčevito bori?

I dok je naslov prvaka u talijanskoj ligi riješen, Inter je na tronu nakon dugogodišnje vladavine Juventusa, sve je još uvijek vrlo neizvjesno u Francuskoj i Španjolskoj. Pregled liga petice donosi Ivan Forjan.

Pred nama je finiš europske klupske nogometne sezone, a u Ligama petice još uvijek traju neizvjesne borbe za naslove prvaka i mjesta koja vode u europska natjecanja sljedeće sezone. Uoči zadnjih kola titule su riješene u tri od pet liga.

Novi prvak Engleske je Manchester City, Italije milanski Inter, a dominaciju u Njemačkoj nastavlja minhenski Bayern.

 

Najneizvjesnija borba za naslov vodi se u Francuskoj. Uoči zadnjeg kola Lille Domagoja Bradarića prvi je s 80 bodova, slijedi PSG sa 79, a matematika u igri drži i Monaco Nike Kovača koji je treći sa 77 bodova.

Madridski triler u Španjolskoj

Lille ima sve u svojim rukama, u zadnjem kolu ide na noge Angiersu, PSG ide Brestu, a Monaco, koji sutra igra i finale kupa, ide na teško gostovanje Lensu, kojem također trebaju bodovi za Europu.

Gradski Stadion Velika Gorica Luda završnica sezone u Hrvatskoj: Hajduk će navijati za Dinamo divider

Borba za titulu vodi se i u Španjolskoj. Jedino što je sigurno je da naslov ide u Madrid nakon što je Barcelona u prošlom kolu ispala iz utrke. Vodeći Atletico ima 83 boda, drugi Real 81.

U zadnjem kolu Simeoneovi momci idu u goste davljeniku Valladolidu, dok će Real ugostiti Villarreal koji lovi Europsku ligu. Da bi Modrić i društvo imali ikakve šanse moraju se, naravno, nadati kiksu Atletica.

 

Idemo na Apeninski poluotok gdje rasterećeni Inter uživa već nekoliko kola, a bespoštedna borba za Ligu prvaka traje između Napolija, Milana i Juventusa. Atalanta je sa 78 bodova sigurna za Ligu prvaka, Napoli i Milan imaju po 76, a Juve bod manje.

Zvuči nevjerojatno, ali Juventus bi mogao u Europsku ligu

U zadnjem kolu Milan će na gostovanje u Bergamo, Napoli je domaćin Veroni, a Juventus će gostovati u Bologni. Pobjede li i Milan i Napoli, iduće sezone svjedočit ćemo nevjerojatnom scenariju u kojem će Stara Dama, koja je do ove sezone osvojila devet naslova zaredom, morati igrati Europsku Ligu.

gol expired Pogledajte kako su navijači ispratili senzaciju hrvatskog nogometa na najveću utakmicu novije povijesti divider

 

S Apeninskog poluotoka idemo u kolijevku nogometa, gdje mančesterski klubovi drže vrh tablice. City je prvak, United drugi. Dva kola prije kraja puno je kombinacija, a u borbi za Ligu prvaka su Leicester, Chelsea, Liverpool, Tottenham i West Ham. 20 utakmica čeka nas do kraja tjedna, neke se već i igraju, a u Engleskoj se na tribine vraćaju i navijači. Bit će to pravi praznik za sve ljubitelje Premierlige.

Idemo i u Njemačku gdje je sve riješeno. Bayern je prvak, a putnici u Ligu prvaka su Leipzig, Borussia Dortmund i Wolfsburg.

 

I za kraj, da vidimo tko je od Hrvata najviše zabijao u Ligama petice. Najviše Andrej Kramarić, 19 golova za svoj Hoffenheim, a Ante Rebić i Ante Budimir po 11 za Milan, odnosno Osasunu. Uoči Eura, koji nam uskoro kreće, forma napadača svakako veseli.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider