Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prava ludnica

Pogledajte kako su navijači ispratili senzaciju hrvatskog nogometa na najveću utakmicu novije povijesti

Istra je otputovala na finale Kupa protiv Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gradski stadion Velika Gorica ugostit će finale Kupa Hrvatske u srijedu od 20:00. Susreću se favorizirani Dinamo, novi-stari prvak Hrvatske i 15 puta osvajač Kupa, i senzacionalna Istra 1961.

Istra, tada pod imenom Uljanik, igrala je finale Kupa 2003. Tada ih je u dvije utakmice s ukupnih 5:0 uvjerljivo porazio Hajduk. Žuto-zeleni dolaze u finale kao teški autsajder i pretposljednja momčad lige, ali nadaju se da u jednoj utakmici mogu srušiti Dinamo.

Ohrabrenje pred najveću utakmicu još do spomenutog finala 2003. uoči puta za Veliku Goricu dala im je navijačka skupina Demoni. Najžešči navijači Istre ispratili su momčad skandiranjem "nećeš nikad biti sama" i "kup je naš."

gol expired Krznar najavio finale Kupa: "U četiri godine samo smo ga jednom osvojili, nismo zadovoljni" divider

Šteta što nema navijača na tribinama, nema sumnje da bi u Puli bilo puno zainteresiranih za put u Veliku Goricu. No, navijači su se potrudili da igrači dobiju podršku barem na ovakav način.

Istra je do finala došla pobjedoma protiv Poleta iz Svetog Martina na Muri (2:0), Šibenika (2:0), Oriolika (3:0) i Rijeke u polufinalu (3:2).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider