Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i to je moguće

Luda završnica sezone u Hrvatskoj: Hajduk će navijati za Dinamo

Hrvatski klupski nogomet ušao je u završni tjedan sezone. U srijedu se u Velikoj Gorici igra finale Kupa između Dinama i Istre koje će odlučiti o trofeju, ali i o tome tko se točno uoči posljednjeg kola HNL-a može nadati plasmanu u Europu. Prava drama tek je u borbi za ostanak. Dovoljno je reći da Istra može osvojiti Kup i izboriti Europu pa samo tri dana poslije - ispasti iz lige.

Kome će sutra u Velikoj Gorici pripasti Rabuzinovo sunce, Dinamu ili Istri? Aktualni prvak izraziti je favorit, iako prethodnih sezona u Kupu i nije briljirao...

"Tako je, Dinamo je dvije godine bez Rabuzinovog sunca, četiri godine samo jednom. Znači, nikako s time nismo zadovoljni. Evo nam prilike da to povratimo u naše vitrine i vjerujem da će se to tako i dogoditi, ali nikako to neće biti jednostavna utakmica", rekao je trener Damir Krznar.

Dinamo je ove sezone u sve četiri utakmice pobijedio Istru, ali čak tri puta s minimalnih 1:0. Zadnje, prije točno mjesec dana na Maksimiru.

"Velik uspjeh za klub, grad i cijelu Istru"

"Istra je momčad s izuzetno organiziranim defenzivnim blokom, s igračima izuzetnih brzinskih svojstava, koji mogu odraditi svaki kontrapad, i iskoristiti svaku našu pogrešku. Znači, morat ćemo biti izuzetno koncentrirani i motivirani."

A motiva definitivno neće nedostajati niti Istri. Kojoj je ovo drugo finale Kupa u povijesti, no prvo - 2003. godine protiv Hajduka - igrali su kao drugoligaši i pod imenom Uljanik Pula. Bio je to klub za koji tada nisu navijali Demoni, koji sada poručuju: "Kup, kup, kup je naš! Kup, kup, kup je naš!"

gol expired Hrvatski "Conan" o incidentu s legendom Bayerna: "Poludio sam! Stanem mu na nogu i uhvatim ga za grkljan. Sad si gotov!" divider

"Veliko finale koje znači jako puno svim igračima, klubu naravno, ovo je povijesni uspjeh. I gradu, i cijeloj Istri...", kaže Istrin Slavko Blagojević.

"Sigurno ćemo dati sve od sebe, baciti se na glavu i pokušati pobijediti!“
A sutrašnje finale s nestrpljenjem će se pratiti i na Poljudu - Hajduk će navijati za Dinamo.

Istra može osvojiti Kup i ispasti

U posljednjem kolu sastaju se Hajduk i Lokomotiva, te Gorica Rijeka. Splićani bi stoga pobjedom sigurno skočili na četvrtu poziciju i izborili Europu, dok bi se Rijeka i Gorica u međusobnom dvoboju borili za treće mjesto. Rijeci bi trebala isključivo pobjeda, Gorici bi pak bio dovoljan i bod.

A uzme li Rabuzinovo sunce senzacionalno Istra time bi ostvarila vlastite, a ugasila europske snove Hajduka. Jer u Konferencijsku ligu išla bi još samo treća momčad lige, Gorica ili Rijeka.

gol expired Poznato kako je propao Hrgovićev meč života: Oglasio se američki boksač i razjasnio misterij divider

Puljani u finale ulaze kao momčad kojoj će samo tri dana poslije prijetiti ispadanje u Drugu ligu.

Slaven je zbog boljeg međusobnog omjera s Varaždinom već sada siguran, no uoči posljednjih 90 minuta u sezoni ugrožena su čak tri kluba. Zanimljivo, svi će u subotu na gostovanja - Lokomotiva na Poljud, Istra u Osijek, a Varaždin kod Slaven Belupa.

"Dolazi nam to finale u najnezgodnijem trenutku. Htjeli mi ili ne, ali misli su nekako usmjerene na to zadnje kolo."

A kombinacija i scenarija tko ostaje, a tko ispada je pregršt. Doista još jedna superuzbudljiva HNL sezona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider