Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
S njim nije bilo šale

Hrvatski "Conan" o incidentu s legendom Bayerna: "Poludio sam! Stanem mu na nogu i uhvatim ga za grkljan. Sad si gotov!"

Srećko Bogdan - Čeči u velikom videointervju za gol.hr otkrio je kako je školovao Olivera Kahna, Mehmeta Scholla, Luku Modrića i Vedrana Ćorluku te je ispričao brojne duhovite anegdote iz svoje bogate karijere…

Srećko Bogdan gostovao je u gol.hr-ovu serijalu Legende HNL-a. Igračka legenda Dinama i Karlsruhera te trenerska ikona Intera iz Zaprešića.

Sudjelovao je i u stvaranju hrvatske reprezentacije, bio je među prvim reprezentativcima. U svoje vrijeme bio je jedan od najboljih braniča Bundeslige, jednom je proglašen čak i za najboljeg libera elitne njemačke lige. Nijemci su ga zvali hrvatski Beckenbauer.

Dvije godine poslije Kahna u prvu momčad Karlsruhera ušao je i Mehmet Scholl, koji je poslije postao velika zvijezda Bayerna i njemačkog nogometa.

Kod njega se, pretpostavljam, odmah vidjelo da je igračina.

"Kad mi je Scholl gurnuo kroz noge, ja sam poludio"

„Bio je doista igračina“, potvrdio je Čeči i nasmijao se od srca. Prisjetio se jedne zgode.

„Jednom mi je na treningu gurnuo loptu kroz noge. Ja poludio, jebem ti. Dođem k njemu, stanem mu na nogu i primim ga za grkljan."

Da biste razumjeli situaciju, morate znati da je Srećko Bogdan važio za jednog od najsnažnijih igrača Bundeslige. S njim nije bilo šale, bio je pravi "Conan Barbarin" na zelenim travnjacima.

"Velim mu: 'Još jednom i gotov si.' Dođe Schäfer i pita: 'Što se to tamo događa?' A Scholl odvraća: 'Ništa, šefe. Sve je u redu'“, ispričao je Čeči i opet nas nasmijao.

„Ja i Scholl postali smo jako dobri. On je mene čak pitao za savjet jer je imao ponudu od Frankfurta i Bayerna.“

Za mlađe generacije, Eintracht je u to vrijeme bio jak i financijski moćan. Moguće da mu je nudio više novca od Bayerna, koji je početkom 90-ih bio u određenoj krizi.

Kako je uputio Scholla u Bayern: „Čeči, imao si pravo“

„Ja mu velim: 'Mehmet, to nemaš kaj razmišljati. Eintracht je sad dobar, a Bayern će uvijek biti u vrhu njemačkog nogometa. Dakle, pravi odabir je Bayern. Poslušao me je i kada smo se našli u Munchenu poslije nekoliko godina, veli on meni: 'Čeči, imao si pravo.' Karlsruher je tada imao jako dobru momčad. Bayern i ostali veliki njemački klubovi uzeli su nam nekoliko igrača", kaže Čeči i nastavlja:

"Kod nas je odgojen i Jens Nowotny, koji je poslije prešao u Bayer i igrao za njemačku reprezentaciju. Igrali smo polufinale Kupa Uefe, ispali smo od Barićeva Salzburga, koji je u finalu izgubio od Intera. Poslije smo došli i do finala njemačkog Kupa. Ja sam tada već bio pomoćni trener. Ha, bilo je lijepo, ali zaželiš se domovine i onda se vratiš.“

Cijeli intervju sa Srećkom Bogdanom

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider