FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Hrga izigran

Poznato kako je propao Hrgovićev meč života: Oglasio se američki boksač i razjasnio misterij

Michael Hunter sam se zastupa, a njegovi poslovni manevri ostavili su Hrgovića bez sjajne prilike za napad na naslov prvaka svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filip Hrgović se u eliminacijskoj borbi za za naslov po IBF-u trebao boriti protiv Michaela Huntera, ali meč je propao nako što se Amerikanac povukao u zadnji čas.

Čekao se samo njegov potpis, ali on se nije dogodio. Hrgovićev promotor Kalle Sauerland to je nazvao "prevarom", dok je organizator nesuđenog meča Eddie Hearn situaciju okarakterizirao kao "bizarnu."

Što se točno dogodilo isprva je bio misterij, ali sada se oglasio 32-godišnji Hunter, osmi teškaš svijeta po BoxRecu, i razjasnio što se dogodilo.

Umjesto Hrgovića, borac osjetno niže klase

"I dalje se želim boriti protiv Hrgovića, ali Triller mi je ponudio nešto što se ne odbija. Hrgović je bio moj fokus i spremao sam se za njega, ali s poslovne strane napravio sam dobar potez", rekao je u emisiji At The Fights.

gol expired Njihov odnos bio je trnovit, ali sada se Pippen poklonio Kukoču: "Bilo je i vrijeme" divider

U organizaciji spomenutog Trillera Hunter će se 19. lipnja boriti protiv Mikea Wilsona, 38-godišnjeg boksača koji mu teško može parirati. 

Hunter je nakon toga krizirao i promotore.

"Rade puno grešaka i rijetko ih se kritizira. Teško je nabrojati njihove promašaje. Ljuti su jer su me htjeli podcijeniti i izigrati, ali nisam im dopustio. Imao sam ugovor s drugom organizacijom nedavno i naučio sam kako taj svijet funkcionira", rekao je.

Sam se promovira, nije mu bilo dosta više od 360.000 dolara

Hunter je od meča s Hrgovićem trebao zaraditi oko 364.000 dolara, ali očito je dobio bolju ponudu. Ovaj američki boksač nema promotora i zastupa se sam.

gol expired Pogledajte kako su navijači ispratili senzaciju hrvatskog nogometa na najveću utakmicu novije povijesti divider

Hrgoviću su zbog njegovih poslovnih manevara propale naporne pripreme, a Eddie Hearn traži mu novog protivnika. Spominju se Martin Bakole, Joseph Parker, Oleksandr Usyk...

No, kako je Hearn rekao, mnogi od njih ili imaju dogovorene protivnike ili bi radije izbjegli hrvatskog teškaša. Vidjet ćemo što će najboljem hrvatskom boksaču donijeti budućnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider