Košarka
SPORTOVI
Košarka
legendarni bullsi

Njihov odnos bio je trnovit, ali sada se Pippen poklonio Kukoču: "Bilo je i vrijeme"

Postojale su priče o nategnutim odnosima Scottijea Pippena i Tonija Kukoča, ali na kraju je prevladalo međusobno poštovanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Toni Kukoč napokon ulazi u Kuću slavnih čim je ispravljena po mnnogima ponajveća košarkaška nepravda današnjice.

Legendarni hrvatski košarkaš bio je član čuvenih Jordanovih Bullsa 90-ih, trostruki NBA prvak, najbolji šesti igrač Lige te jedna od prvih stranih zvijezda u NBA-u, a sve to nakon dominacije Europom na klupskoj i reprezentativnoj razini. Pritom je košarkaške sladokusce oduševljavao svojim jedinstvenim stilom igre i rijetko viđenom elegancijom.

No, nije sve išlo tako glatko u Kukučevoj karijeri. Prvi put se susreo s Michaelom Jordanom i Scottiejem Pippenom na Olimpijadi 1992., a u prvom susretu Hrvatske i SAD-a zvjezdani dvojac Bullsa uzeo ga je na zub. Nisu mu dali disati, a sve zbog Jerryja Krausea, GM-a Bullsa koji je odlučio dovesti Kukoča, a s kojim Jordan i Pippen nisu bili u najboljim odnosima.

gol expired Pogledajte kako su navijači ispratili senzaciju hrvatskog nogometa na najveću utakmicu novije povijesti divider

“Prvi sam put upoznao Michaela i Scottieja 1992. u Barceloni i to nije bilo lijepo iskustvo za mene. Oni su tad sigurno mislili ‘pa što će nam ovaj lik u momčadi?’ Ali ostao sam godinama u Chicagu i sad mogu reći da sam član Kuće slavnih. Dokazao sam se njima, dokazao sam se trenerima i navijačima“, prisjetio se Kukoč te utakmice.

Bilo je i kasnije govora o lošim odnosima Pippena i Kukoča, pa je tako slavna scena kada je Pippen odbio ući u igru u zadnjim sekundama utakmice jer je Phil Jackson pobjednički šut povjerio Kukoču. No, da je to sve iza njih i da je međusobno poštovanje ipak na prvom mjestu, potvrdio je Pippen objavom nakon Kukočeva ulaska u Kuću slavnih.

"Bilo je i vrijeme! Volio sam igrati s TK-om, bio je jako važan u našoj drugoj momčadi koja je triput zaredom osvojila naslov. Apsolutno pripada u Kuću slavnih i radujem se da će nam se pridružiti ove jeseni", napisao je Pippen na Twitteru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider