Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bio je na puno muka

Kukoč konačno istaknut u ''Posljednjem plesu'': ''Krause mu je otvorio put pakla, htjeli smo napraviti sve da izgleda loše''

Bez obzira na to vjerujete li da je Jerry Krause zli kreator Bullsa koji je srušio dinastiju ili sjajan generalni menadžer kojeg su nepravedno kritizirali, raskid veze Krausea i zvijezda Chicaga dodatno je istaknut u petoj i šestoj epizodi dokumentarca ''Posljednji ples''.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U svlačionici natopljenoj šampanjcem nakon drugog naslova Bullsa 1992. godine Jerry Krause izjavio je da je, iako je momčad sjajna, najviše ponosan na organizaciju Bullsa, koju smatra najvećom u sportu.

U međuvremenu, Jordan je smatrao da je Krauseova predanost hrvatskom košarkašu Toniju Kukoču bila poput stavljanja nekoga ''ispred vlastite djece'', a Scottie Pippen kasnije je priznao da su Krauseovi postupci ''Kukoču otvorili put za mnogo pakla''.

U petoj epizodi ''Posljednjeg plesa'' Pippen je govorio o Krauseovu simpatiziranju Kukoča kao uzrok muka po mladu europsku zvijezdu. Naime, Krause i Bullsi odbili su pregovarati o Pippenovu ugovoru prije nego što su on i Michael Jordan otišli s Dream Teamom na Olimpijske igre u Barcelonu 1992. godine. A ponajviše zato što je Krause htio uštedjeti novac kako bi privukao Kukoča iz Europe.

Kako je bilo jasno da će Dream Team igrati protiv Kukočeve Hrvatske tijekom grupne faze, Jordan i Pippen odlučili su poslati poruku budućem igraču Bullsa.

gol expired Čovjek zbog kojeg je Kukoč izvisio gospodski priznao: ''Neugodno mi je, Toni je trebao biti tamo'' divider

''Ne samo Michael i ja, već svaki igrač iz olimpijske reprezentacije gledao je tog momka i mislio nešto kao 'on neće ni razmišljati o dolasku u NBA kad bude igrao protiv nas'. Namjeravali smo učiniti sve što je moguće da Jerry zbog njega izgleda loše'', rekao je Pippen.

''Još čujem priču kako je Kukoč samo imao lošu utakmicu. Bio je nervozan, ali ako je tako nervozan, ne može doći igrati u NBA'', dodao je Pippen.

Kukoč je u toj utakmici postigao samo četiri poena, iako je imao bolji učinak kad se Hrvatska sastala s Dream Teamom u finalu. Jordan i Pippen možda su imali svoj način slanja poruke upravi Bullsa, ali Kukoč je postao nezamjenjiv i neprocjenjiv član drugog three-peata Bullsa.

Toni je u sezoni 1995./1996. postao najbolji šesti igrač NBA-a, a za Bullse je odigrao niz velikih utakmica u doigravanju, uključujući i sedmu utakmicu finala Istočne konferencije 1998. protiv Indiana Pacersa.

gol expired Čovjek zbog kojeg je Kukoč izvisio gospodski priznao: ''Neugodno mi je, Toni je trebao biti tamo'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider