Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pričao o Vatrenima

Najpoznatiji Latvijac: "Igrao sam Ligu prvaka, ali to sam samo u Hajduku doživio"

Maris Verpakovskis proveo je godinu dana na posudbi u Hajduku.

Maris Verpakovskis (desno) (Foto: Paun Paunovic/Cropix)

Maris Verpakovskis, najpoznatiji Latvijac i bivši igrač Hajduka, najavio je susret kvalifikacija za Euro 2024. između Hrvatske i Latvije na rasprodanoj Rujevici.

"Malo tko ovdje priča o utakmici s Hrvatskom. Nogomet je u drugom planu, nitko ništa i ne očekuje od reprezentacije. Znamo kako stvari stoje, iznenađenje je uvijek moguće, ali Hrvatska je ipak velesila u odnosu na Latviju.

Naša reprezentacija dolazi u Rijeku s nadom da može kreirati senzaciju, ipak Hrvatska je veliki favorit", kazao je legendarni Latvijac u najavi susreta pa se osvrnuo na stanje u njihovu nogometu.

Dainis Kazakevičs Izbornik Latvije: "Hrvatska je za nas posebna, no pokušat ćemo ih zaustaviti" divider

"Nema tu puno tajni, jednostavno, nemamo igrače koji igraju u najjačim ligama. Kada pogledate sastav naše reprezentacije, vidjet ćete samo jednog igrača – Raimondsa Krollisa koji je igrao neku od Liga petice. On je u Speziji, prošle sezone je igrao u Serie A, no ispali su", rekao je za Germanijak.

Ipak, vide se pomaci u klupskom nogometu. Sve se više stranaca odlučuje za dolazak u Latviju, a među njima i podosta Hrvata. Jedan od njih je Tomislav Stipić koji vodi Rigu, a upravo se s njima Verpakovskis, kao sportski direktor RFS-a, bori za naslov prvaka:

"Liga je sve bolja, konkurentnija. Nakon stanke igramo derbi s Rigom koji može imati veliku ulogu u borbi za naslov prvaka. Strani igrači i treneri najzaslužniji su za jačanje naše lige, tu vidim šansu da u budućnosti i reprezentacije bude kvalitetnija. Ima mladih igrača, možda će sljedećih godina Latvija biti konkurentnija."

Uvijek će pamtiti Hajduk i Poljud

Dio nogometne karijere Verpakovskis je proveo na Poljudu, godinu dana bio je na posudbi u Hajduku iz Dinamo Kijeva:

"Bila je to lijepa godina, nažalost samo jedna godina. Uvijek se sjetim tih dana, fanatične atmosfere i Torcide na Poljudu. Igrao sam u Kijevu, u Ligi prvaka, pred punim stadionima, ali takvo što kao u Splitu nisam doživio. Kad god me netko pita za Hajduk i Split, uvijek im kažem da se to ne zaboravlja.

Josip Šutalo i Borna Sosa Vatreni tandem slavnog kluba zajedno najavio pobjedu Hrvatske: "Travnjak u Rijeci nije dobar, moramo što prije zabiti gol" divider

Bio sam nekoliko puta u Splitu, privatno s obitelji, gledao sam uživo derbi s Dinamom, mogu reći sve najljepše. Goran Sablić je jedan od mojih prijatelja iz Splita, čujemo se, razgovaramo o Hajduku, pratim HNL", rekao je Latvijac pa se osvrnuo na borbu za naslov prvaka u Hrvatskoj.

"Možda je ovo ta godina, vidim da je Hajduk odlično ušao u sezonu, a u Livaji ima igrača koji igra u fantastičnoj formi, mogao bi biti taj faktor koji će donijeti naslov prvaka. Hajduk izgleda ozbiljno ove sezone, no još je puno do kraja sezone", zaključio je Verpakovskis.

Utakmicu Hrvatske i Latvije možete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u od 20 sati kada počinje naša specijalna emisija. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider