Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
PRVE REAKCIJE IZ RIJEKE

VIDEO Sjajna Hrvatska pregazila Latviju: Pukla petarda na Rujevici!

Hrvatska je s 5:0 pobijedila Latviju u Rijeci.

Nakon lipanjskog finala Lige nacija hrvatska reprezentacija nastavila je s kvalifikacijama za Euro 2024. Vatreni su u Rijeci pobijedili Latviju s čak 5:0, dok u ponedjeljak od 18 sati gostuju kod Armenije.

Bruno Petković VIDEO Pogledajte kako je Hrvatska isprašila Latviju: Dva gola i asistencija Petkovića divider

Dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Bruno Petković (3, 44), a po jedan gol su dodali Luka Ivanušec (13), Andrej Kramarić (68) i Mario Pašalić (78).

U drugom susretu iz naše skupine Turska i Armenija su u Eskisehiru remizirale 1-1. 

Na ljestvici skupine D vodi Turska sa 10 bodova iz pet utakmica, Hrvatska je druga sa sedam bodova iz tri susreta, a sedam bodova ima i Armenija, ali iz četiri ogleda. Podsjetimo, prve dvije reprezentacije iz svake skupine izborit će direktan plasman na EURO 2024. u Njemačkoj.

Hrvatska je bila favorit i Vatreni nisu dozvolili nikakvo iznenađenje protiv 134. reprezentacije svijeta koja je na Rujevicu stigla s tri poraza u skupini.

Izbornik Zlatko Dalić je ostavio Matea Kovačića na klupi nakon što je na zadnjem treningu osjetio zatezanje u mišiću, lijevog beka je zaigrao Borna Sosa, Luka Ivanušec je bio polušpica, Ivan Perišić lijevo krilo, Andrej Kramarić desno, a u vrhu napada je bio Bruno Petković.

Petković iz slobodnjaka za 1:0

Hrvatska nije mogla bolje otvoriti susret. Srebrni i brončani s posljednja dva World Cupa poveli su već u trećoj minuti sjajnim golom Brune Petkovića iz slobodnog udarca sa više od 20 metara. "Petko" je namjestio loptu i prekrasno prebacio preko živog zida za vodstvo Hrvatske.

Razigrana Hrvatska je u 13. minuti zabila i drugi gol. Perišić je ubacio s lijeve strane, netko od stopera Latvije loše je reagirao u skoku, nakon čega se lopta odbila do Ivanušeca, koji s ruba peterca zabio za 2-0. Za bivšeg igrača Dinama, a od ovoga ljeta novog člana Feyenoorda, bio je to prvijenac u 15. nastupu u reprezentativnom dresu.

Ivanušec povisio na 2:0

U 26. minuti odličnu priliku je imao i Kramarić koji je ušao u šesnaesterac iskosa i pucao, ali ravno u golmana. Tri minute kasnije gosti su prvi put zaprijetili hrvatskim vratima. Pobjegao je Uldrikis čitavoj obrani Hrvatske, no Livaković je sjajno reagirao.

U samoj završnici prvog dijela Hrvatska je zabila i treći pogodak, a ponovo je Petković bio strijelac. Perišić je savršenom loptom s lijeve strane našao napadača Dinama koji je zabio u prazan gol za 3-0.

Petkovićev drugi gol

Na otvaranju drugog dijela Hrvatska je imala sjajnu priliku za četvrti gol. Modrić je potegnuo ljevicom, no obranio je vratar uz pomoć grede, a onda se lopta odbila do Kramarića, koji je pucao, ali je gostujuća obrana blokirala njegov udarac.

U 58. minuti zaprijetili su i gosti. Glavom je pucao Krollis, no Livaković je bio spreman. U 64. minuti je opasno prijetio i Ikaunieks, ali je "Livi" još jedno odlično reagirao.

Kramarić zabio četvrti gol

Hrvatska je golijadu nastavila u 68. minuti. Čim je ušao u igru, Barišić je izveo slobodan udarac s lijeve strane odlično nabacivši na drugu stativu gdje je Kramarić rutinski zabio za 4-0 postigavši svoj 25. gol u hrvatskom dresu. "Petarda" je pukla u 78. minuti kada je Pašalić lijepo pogodio nakon solo prodora.

Do kraja susreta Dalićevi odabranici su imali još nekoliko lijepih prigoda, no rezultat se više nije mijenjao.

Pašalić za 5:0

 

HRVATSKA - LATVIJA 5:0

RIJEKA. Stadion Rujevica - 8.152 gledatelja, Sudac: Philip Farrugia (Malta);

Strijelci: 1-0 Petković (3), 2-0 Ivanušec (13), 3-0 Petković (44), 4-0 Kramarić (68), 5-0 Pašalić (78)

Žuti kartoni: Ciganiks

Crveni kartoni: -

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol (od 46. Vida), Sosa (od 67. Barišić) - Brozović (od 60. Pašalić), Modrić (od 60. Vlašić) - Kramarić, Ivanušec, Perišić - Petković (od 67. Musa)

LATVIJA: Purinš - Savalniks (od 56. Krolis), Černomordijs, Dubra, Sorokins - Jaunzems (od 87. D.Ikaunieks), Emsis, Tobers (od 87. Saveljevs), Ciganiks - Uldrikis, J.Ikaunieks (od 77. Daškevičs)

 

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider