Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Novi suigrači

Vatreni tandem slavnog kluba zajedno najavio pobjedu Hrvatske: "Travnjak u Rijeci nije dobar, moramo što prije zabiti gol"

Borna Sosa i Josip Šutalo iznijeli su svoja razmišljanja uoči utakmice Hrvatska - Latvija.

Na konferenciji za medije dva dana uoči utakmice Hrvatska - Latvija svoja razmišljanja iznijeli su Borna Sosa i Josip Šutalo.

Odnedavni suigrači u Ajaxu, u koji su obojica stigla tijekom proteklih tjedan-dva, pred novinarima su emitirali optimizam.

"Drago nam je što smo se ponovno okupili. Nije nam drago što nismo uspjeli osvojiti Ligu nacija, ali idemo dalje i očekujemo pobjedu", rekao je Šutalo, osvrnuvši se na svoj nedavni transfer u Ajax.

"Znamo svi kakav je Ajax klub, kakvu tradiciju ima i kako se tamo radi na razvoju mladih igrača. Dobro ću se osjećati, slično igraju kao što sam igrao u Dinamu, dosta s loptom, a to mi odgovara."

Šutalo: Iznenadio sam se što sam bio kapetan u debiju

Pitanje na tu temu nije mogao izbjeći ni Sosa:

"I ja mogu slično reći, ekipa je mlada, a osobno sam presretan zbog koraka naprijed u karijeri."

Ono što je u cijeloj priči bilo najveće iznenađenje vezano za Šutala jest činjenica da je u debitantskom nastupu dobio kapetansku traku.

"Iznenadio sam se kad mi je trener rekao da ću biti kapetan, ali dobro sam se snašao. Kapetan i njegov zamjenik nisu igrali pa su meni dali kapetansku traku."

Sosa: Stuttgart je odbio pet-šest ponuda za mene

Sosa je dugo iščekivao transfer:

"Stuttgart je odbio ukupno pet-šest ponuda, uglavnom zato što su se borili za ostanak. Nisu me htjeli pustiti jer su znali da će biti u lošoj situaciji, nekad je to bilo opravdano, nekad nije, ali kad se javio Ajax, nisu mi radili probleme.

O idućem protivniku Vatrenih naglasili su da su ih dobro skautirali:

"U obrani se zatvore, a u napadu igraju duge lopte na visoke igrače. Što se tiče nas iz obrane, prekidi su uvijek šanse za gol. Centaršutevi su korisno oružje protiv svih suparnika, bit će situacija, otvorit će nam se. Moramo što prije probiti blok i zabiti gol jer će to biti krucijalno da utakmica bude lakša", složili su se Ajaxovi braniči i hrvatski reprezentativci.

Sosa je posebno naglasio jednu (lošu) stvar:

"Travnjak na Rujevici nije dobar, nije idealan, vide se posljedice ranijih utakmica odigranih ovdje. Prije je bio bolji. Sklizak je, moramo ga čuvati nekoliko dana. Nama puno više odgovara kad je travnjak dobar."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider