Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JAKO LIJEPO

VIDEO Najnovija snimka novog Osijekova stadiona: Travnjak vrhunski izgleda

Opus Arena dobila je travnjak i stvarno izgleda kao iz snova.

Stadion Osijeka (Foto: Davor Javorović/Pixsell)

Nogometaši Osijeka od iduće sezone zaigrat će na novom stadionu. Popularni Pampas nedavno je dobio i službeno ime, zove se Opus Arena.

Što se tiče sponzora, radi se o najvećem mađarskom medijskom carstvu, Opus Global Nyrt, a ono je u četvrtinskom vlasništvu istog čovjeka kao i NK Osijek - Lorinca Meszarosa.

Stadion je praktički završen, a navijači Osijeka konačno su dočekali i travnjak, koji stvarno izgleda čudesno.

"Sam stadion je dio kampa NK Osijek i Škole nogometa NK Osijek, koji ima svojih sedam terena i osnovne karakteristike stadiona su te da je ovo stadion četvrte kategorije UEFA-e i na njemu se mogu odigravati sve utakmice Hrvatske lige i europske utakmice", izjavila je Valentina Koprivnjak, članica Uprave NK Osijek.

Najbolji pogled puca sa zapadne tribine iz takozvanih Sky boxova. Na sjeveru će biti gostujući navijači. Istok je rezerviran za najvjerniju domaću publiku, a jug za najvatrenije: osječku Kohortu.

Luka Modrić i Kevin De Bruyne Sukob mišljenja u studiju: Henry i Carragher usporedili Modrića i De Bruynea divider

Uz pivo će se moći nešto i pojesti u restoranu s vrhunskom kuhinjom. Tu su i Fan shop, kafići i 13 hotelskih soba s četiri zvjezdice za nogometaše. Teren je s automatskim zalijevanjem, čak i podnim grijanjem.

Oko 65 milijuna eura stajala je izgradnja Pampasa. Investicija je to mađarskih vlasnika kluba, ali i mađarske vlade te sponzora.

"Na početku su bile zamišljene i egzotične, nesvakidašnje stvari za stadione, kao što je izgradnja jacuzzija iz kojeg bi se gledale utakmice. No, od toga se odustalo jer pravi plan bio je napraviti sportsku, gladijatorsku arenu, pa se novac za egzotične sadržaje prelio u proširenje stadiona s 12.800 na 13.005 mjesta, koliko ima sada", pojašnjavaju Osječani.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider