Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odbrojavanju se bliži kraj

Kamere Nove TV ušle u najmoderniji stadion u Hrvatskoj: Specifičan po mnogim stvarima

Kamere Nove TV ušle su u najsuvremeniji stadion u Hrvatskoj kojemu je izgradnja pri samom kraju. Nogometni Klub Osijek zasjat će u novom ruhu. Stadion na Pampasu imat će sve što imaju najmoderniji stadioni velikih klubova lige petice pa i više od toga. Tin Kovačić uvjerio se da je Pampas sportska arena kakve u Hrvatskoj nema.

Uz Dravu u zapadnom dijelu grada, itekako se gleda prema zapadu. Izgradnja novog stadiona NK Osijeka na Pampasu pri samom je kraju. Nogomet više nikada neće izgledati isto. Prvo što se po ulasku zamjećuje je da su sva mjesta sjedeća i da su sva – natkrivena.

"Sam stadion je dio kampa NK Osijek i Škole nogometa NK Osijek koji ima svojih 7 terena i osnovne karakteristike stadiona su te da je ovo stadion četvrte kategorije UEFE i na njemu se mogu odigravati sve utakmice Hrvatske lige i Europske utakmice", izjavila je Valentina Koprivnjak, članica Uprave NK Osijek.

Najbolji pogled puca sa zapadne tribine iz takozvanih Sky boxova. Na sjeveru će se biti gostujući navijači. Istok je rezerviran za najvjerniju domaću publiku, a jug za najvatrenije: osječku Kohortu.

Uz pivo moći će se nešto i pojesti čak i u restoranu s vrhunskom kuhinjom. Tu je i Fan shop, kafići i 13 hotelskih soba sa četiri zvjezdice za nogometaše. Teren s automatskim zalijevanjem čak i podnim grijanjem. I to nije sve.

Dva ogromna semafora

"Dva semafora površine 41 m2, to su nekakvi rariteti koje nema niti jedan drugi stadion. Naravno da je stadion opremljen tehnološki i vrhunskom rasvjetom sa 196 reflektora te ozvučenjem i vrhunskim sustavom upravljanja nadzora", rekao je za Dnevnik Nove TV glavni nadzorni inženjer Darko Ojvan.

65 milijuna eura stajala je izgradnja Pampasa. Investicija je to mađarskih vlasnika kluba, ali i mađarske Vlade te sponzora.

"Na početku su bile zamišljene i egzotične, nesvakidašnje stvari za stadione, kao što je, na primjer izgradnja jacuzzija iz kojeg bi se gledale utakmice. No, od toga se odustalo jer pravi plan bio je napraviti sportsku, gladijatorsku arenu, pa se taj novac za egzotične sadržaje prelio u proširenje stadiona sa 12.800 na 13.005 mjesta koliko ima sada", pojašnjavaju Osječani.

Nema atletske staze

Odakle će se oriti navijanje koje će lediti krv u žilama suparničkim momčadima jer teren je tik uz tribine. Atletske staze na Pampasu nema. Igrači emocije neće samo čuti već će ih doslovce moći čitati s lica navijača.

"Navijački valovi sigurno bi na Pampasu izgledali fantastično ali tu imamo jedan problem. Navijači to u pravilu rade kada su utakmice dosadne. A nakon što smo Vam sve ovo rekli, sigurni smo i uvjereni da takvih utakmica na Pampasu – neće biti", uvjereni su u Osijeku.

Ovu će sezonu NK Osijek završiti na starom, dobrom Gradskom Vrtu, ali već prva utakmica sljedećeg prvenstva starta na Pampasu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider