Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još samo tri dana

Ponajbolji igrači Dinama i Hajduka najavili najveći hrvatski derbi: Oba sastava idu po tri boda!

Do najvećeg derbija hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka na Maksimiru ostalo je još tri dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nadolazeće nedjelje na Maksimiru se igra najveći hrvatski nogometni derbi između Dinama i Hajduka. I zagrebački i splitski klub odlično su ušli u nastavak prvenstva pa ostaje dojam da derbi dolazi u pravo vrijeme.

"Ovaj je najveći hrvatski derbi i svi znamo da nas čeka velika utakmica. Naravno, idemo po pobjedu", rekao je napadač Dinama Soudani.

"Idemo svaku utakmicu na pozitivan rezultat - na pobjedu. Vjerujem da smo u jednom vrlo kvalitetnom razdoblju", kaže Josip Radošević.

Nakon Ohandzinog šoua u Vinkovcima i pobjede od 5:0, navijačka euforija ide prema vrhuncu, a ovo je recept za novo rušenje Dinama u Maksimiru.

"Jednom hajdukčkom igrom, taktički discpiliniranom. Bez nekih kalkuliranja i sto posto ući u utakmicu i mislim da je to jedan dobar recept", rekao je Toma Bašić.

No, Dinamovce nije zastrašila Hajdukova dobra forma.

"Ne, zastrašila sigurno nije. Mi smo spremni. Znamo naše kvalitete, znamo da smo jako dobri i uć ćemo u utakmicu sa ciljem da je pobijedimo", kaže Mario Gavranović.

"Respektiramo Hajduk, znamo da su i oni opasni, ali mislim da se stvarno nemamo čega bojat", dodaje Nikola Moro.

Upravo bi se u Morinom djelu terena, u veznoj liniji, mogla odvijati presudna bitka, a mladi Dinamovac gura svoju momčad u ulogu velikog favorita.

"Ma mislim da smo stvarno mi jači u svemu. Ha,ha, stvarno mislim da jesmo", pun samopouzdanja zaključuje Dinamov veznjak.

A nasuprot Ademija, More i društva, stajat će Hajdukovi veznjaci, među njima i majstor prekida Toma Bašić. Inače, rođeni Zagrepčanin.

"Imamo i mi što za pokazati i vjerujem u pobjedu, da ćemo osvojiti sva tri boda", kaže Bašić.

A najveći hrvatski derbi u posljednjih nam je 10 utakmica donio 25 pogodaka, što je lijepih 2 i pol gola po susretu. U tom razdoblju je Dinamo uspješniji sa 6 pobjeda na prema 2 Hajdukove.

"Hajduk sada igra jako dobro, ali igramo i mi. Bit će to najbolja utakmica između dva velika hrvatska kluba", smatra Soudani.

Nadamo se da je "Mister Derbi" i u ovoj procjeni u pravu i da nas očekuje novi kvalitetan derbi, u kojem će nogomet biti u prvom planu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider