Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kapa dolje majstore

Hajduk protutnjao Vinkovcima uoči velikog derbija: Čudesni Franck Ohandza!

Cibalia je odolijevala, imala i neke lijepe šanse u prvom dijelu, da bi ih Splićani od 40. minute pa do kraja utakmice potpuno deklasirali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 21. kola HNL-a u Vinkovcima Hajduk s 5:0 pobijedio Cibaliju i vratio se na drugo mjesto i zaostatak od 12 bodova za vodećim Dinamom uoči velikog derbija koji se iduće nedjelje (početak u 15:00) igra na Maksimiru.

Najzaslužniji za ovaj siloviti nastup Splićana bio je briljantni Kamerunac Franck Ohandza koji je sudjelovao kod četiri od pet pogodaka (dva je zabio i dvaput asistirao).

Sami početak dvoboja i uvodnih 20-ak minuta nije dalo naslutiti da će Cibalia u konačnici doživjeti rezultatski brodolom. U drugoj i 13. minuti imao je Ante Kordić dvije lijepe šanse da dovede Vinkovčane u vodstvo, ali se u oba navrata spetljao i loše reagirao, a u 25. je Hajdukov vratar Karlo Letica se ispružio i spasio ispred jednog od natrčalih Cibalijinih igrača.

Said načeo, briljantni Ohandza dokrajčio Cibaliju

Hajduk do vodstva dolazi u 40. minuti. Toma Bašić je ubacio iz slobodnog udarca, Ahmed Said Said loše zahvatio loptu, ali Nižić ju je primirio i vratio u peterac gdje Said nije imao težak poslao - samo ju je gurnuo u praznu mrežu.

U nastavku smo vidjeli show program Ohandze. U 61. minuti je dobio jednu loptu na Hajdukovoj polovici, ispremiješao obranu Cibalije, a kad je navukao nekoliko igrača na sebe onda je nesebično poslužio Miju Caktaša, veliko Hajdukovo pojačanje u ovom prijelaznom roku, koji nije imao problema i s nekih 15-16 metara matira domaćeg vratara Ivana Brkića.

U 69. se u strijelce upisao i lijevi bek Andre Fomitschow, nakon što je Ohandza iščeprkao jednu loptu na petercu i ostavio za Nijemca koji je pucao prizemno, ali snažno, pa Brkić to nije uspio zaustaviti i lopta je prešla gol-liniju.

Dvije genijalnosti za kraj

U 76. i 80. minuti vidjeli smo dva bljeska odnosno dvije demonstracije moći Francka Ohandze. Za četvrti gol Hajduka je dobio loptu od Saida, ušao u šesnaesterac, lažnjakom se riješio svog čuvara i neobranjivo zakucao pod prečku nemoćnog Brkića.

Konačan rezultat Ohandza je postavio na još ljepši način. Uposlio ga je Borja Lopez, Kamerunac je primio loptu na prsa i iz okreta s nekih 10-12 metara fantastičnim udarcem pogodio donji lijevi kut.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider