Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"bili su bolji"

Čudesni trener otkrio da su ambicije Leipziga porasle, razočarani Simeone priznao poraz

Mladi njemački trener Julian Nagelsmann (33) otkrio je da su ambicije njegove momčadi porasle nakon velike pobjede protiv Atletica u četvrtfinalu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

RB Leipzig pod trenerskom palicom 33-godišnjeg Juliana Nagelsmanna uspio je dobiti favorizirani Atletico s 2:1 i plasirati se u polufinale Lige prvaka.

"U prvom poluvremenu nismo uspjeli stvoriti puno prigoda, ali smo se dobro branili. Ni Atlético nije imao previše prilika. Protiv njih je teško stvarati prilike u posljednjih pola sata igre, ali na kraju je presudila naša izvedba u napadu", rekao je Leipzigov trener Nagelsmann i dodao:

Simulacija korištenja šake Cormiera protiv Miočića Pogledajte Lucky Punch: Je li Miočićev tim već pogriješio i zašto Cormier gura prste u oči divider

"Sada kada smo izborili polufinale, normalno je da želimo više. Večeras ćemo se veseliti, a sutra se fokusiramo na PSG. Bit će to još jedna teška utakmica, ali siguran sam da ćemo napraviti dobar plan za taj susret."

Leipzig je slavio pogocima bivšeg Dinamovca Danija Olma (51) i američkog veznjaka Tylera Adamsa (88), dok je strijelac za Atletico bio Joao Felix u 71. minuti iz penala.

Za najboljeg igrača utakmice UEFA je izabrala 21-godišnjeg francuskog stopera Dayota Upamecana, koji je dobio sve dvoboje jedan na jedan i odlično je dirigirao obranom Leipziga.

gol expired Olmo otkrio tajnu uspjeha RB Leipziga: "Nijedan igrač nije važniji od drugog" divider

Nakon poraza trener Atletico Madrida Diego Simeone istaknuo je da nisu uspjeli nametnuti svoju igru te je čestitao Leipzigu na prolazu u polufinale.

"Dečki su dali sto posto, ali nismo uspjeli nametnuti svoju igru. Oni su bili brži, dobili su većinu duela. Moram priznati da mi se sviđa njihov entuzijazam i svježina s kojoj su igrali. Zasluženo su pobijedili i čestitam im na prolazu u polufinale", rekao je Atléticov trener Diego Simeone.

Leipzig će u polufinalu 18. kolovoza igrati protiv Paris Saint-Germaina, koji je eliminirao talijansku Atalantu s 2:1. U preostala dva četvrtfinalna susreta sastaju se Barcelona - Bayern (petak, 21 sat) te Lyon - Manchester City (subota, 21 sat).

gol expired Sučelili se Miočić i Cormier: Stipe progovorio o odlasku u mirovinu, DC se usporedio s Jordanom divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider