Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
robben golčinom dovršio posao

Na današnji dan Olić je golom iz nemogućeg kuta započeo rušenje moćnog Uniteda

Ivica Olić i Arjen Robben zabili su dva gola na Old Traffordu prije točno 10 godina i pritom izbacili moćni Manchester United iz Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnji dan prije točno 10 godina Bayern je iznenadio Manchester United na Old Traffordu i izborio polufinale, a potom i finale Lige prvaka.

Ivica Olić bio je strijelac jednog od dvaju Bayernovih pogodaka, i to nakon što je zavukao loptu pored legendarnog Edwina van der Sara iz gotovo nemogućeg kuta.

gol expired Europski prvak, strašni Milan stigao je te večeri s velikom prednošću. A onda se ''ono'' dogodilo divider

Bayern je na Old Trafford stigao s prednošću 2:1 iz prve utakmice, no nakon samo 41 minute gubio je 3:0. Gibson je zabio već u trećoj minuti za 1:0, a Nani u sedmoj za 2:0. U 41. minuti Nani je još jednom zabio pogodak za 3:0 i činilo se da su Crveni vragovi izborili prolaz dalje.

No manje od 120 sekundi kasnije Ivica Olić započeo je povratak Bavaraca snalažljivim golom. Thomas Muller glavom je prebacio loptu prema kaznenom prostoru, Olić se othrvao u duelu Michaelu Carricku te potom iz teškog kuta unutarnjom stranom kopačke pogodio dijagonalni kut Van der Sarova gola.

gol expired Djevojka skinula rekord Cristiana Ronalda u trbušnjacima: "Dao je sve od sebe" divider

Ivica Olić bio je strijelac i pobjedničkog gola tjedan ranije u Münchenu kada je zabio u 92. minuti za pobjedu Bavaraca 2:1.

Manchester United bio je u četvrtfinalu do 74. minute, a onda se dogodio jedan od najljepših pogodaka te sezone u Ligi prvaka. Franck Ribery ubacivao je korner s lijeve strane Bayernova napada te je na gotovo rubu kaznenog prostora na suprotnoj strani gola pronašao Arjena Robbena, koji je isprve iz voleja vanjskim dijelom kopačke pogodio dijagonalni kut gola.

Rezultat se do kraja utakmice nije promijenio i Bayern je zbog pogotka više u gostima prošao u polufinale Lige prvaka. Otišao je Bayern i do finala, ponajviše zahvaljujući hat-tricku Olića u uzvratnoj utakmici protiv Lyona, no tamo ga je zaustavio Inter Josea Mourinha (2:0).

Dana White i Conor McGregor (Foto: AFP) Kada predsjednik UFC-a poludi: "Osigurao sam privatni otok. Borci neće znati kamo putuju" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider