Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pamtit će se 100 godina

Europski prvak, strašni Milan stigao je te večeri s velikom prednošću. A onda se ''ono'' dogodilo

Tog 7. travnja 2004. godine odigrala se jedna od najpoznatijih utakmica 21. stoljeća.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na početku 21. stoljeća u Milanu se ponovo okupila strašna momčad koja je trebala izjednačiti uspjehe onog jednako strašnog Milana s kraja 80-ih i prve polovice 90-ih godina.

Prvo je u finalu 2003. godine, najružnijem u povijesti ovog natjecanja, Milan uzeo europsku krunu protiv Juventusa, prvu nakon one magične večeri protiv Barcelone 1994. godine. A onda su uslijedile dvije europske sezone koje bi navijači crveno-crnih najradije izbrisali iz klupske povijesti.

Na današnji dan 2004. godine Milan je stigao u La Corunu s rezultatom 4:1 iz prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Iako je na San Siru Deportivo poveo s dva pogotka Kake te po jednim Ševčenka i Pirla, domaćin je mogao mirno na uzvrat.

Osim navedenih majstora, momčad Milana bila je predvođena samim legendama. Dida, Cafu, Maldini i Nesta bili su jamac u obrani, Seedorf i Gattuso bedem u veznom redu, a naprijed su imali još Inzaghija i Tomassona.

Kultni Depor protiv strašnog Milana

No s druge strane bila je još jedna kultna momčad, ne tako slavna, ali omiljena diljem Europe. Ta je momčad izvela dotad jedan od najspektakularnijih preokreta u povijesti. Slavni Milan i ta zastrašujuća momčad europskih prvaka pometena je u Galiciji s 4:0.

Kao i u Milanu, Walter Pandiani već je u 5. minuti doveo Depor u vodstvo. Valeron je zabio u 34., a Luque u 44. za delirij na Riazoru. Milan je već prosuo 4:1, a prošlo je tek 45. minuta. U nastavku Ševa, Kaka i ekipa nisu uspjeli zabiti, ali zato jest Fran za konačnih 4:0.

''Teško je objasniti ovaj poraz. Oni su sve napravili kako treba, dok mi nismo'', rekao je šokirani Carlo Ancelotti na kraju utakmice.

S druge strane bio je još jedan trener čvrstog baskijskog duha.

''Utakmica se odvila baš kako sam sanjao. Bila je to nemoguća misija, ali odigrali smo čudesno prvo poluvrijeme'', rekao je tada Javier Irureta.

Bila je to luda sezona u kojoj su finale neočekivano igrali Porto i Monaco s Dadom Pršom. Mourinho je taj Deportivo majstorski ostavio na nuli s 1:0 u dvije utakmice te na kraju ušao u povijest s Portom. A nešto više od godinu dana kasnije dogodio se Milanu i Liverpool u finalu. I tada su u samo 45 minuta prosuli nevjerojatnu prednost…

Sastavi:

Deportivo La Coruna : Molina; Manuel Pablo, Romero, Naybet, Andrade, Mauro Silva, Sergio (Duscher, 87), Victor, Luque (Fran, 65), Valeron (Djalminha, 90), Pandiani

Milan: Dida; Cafu, Pancaro (Rui Costa, 77), Nesta, Maldini, Pirlo (Serginho, 58), Seedorf, Gattuso, Kaka, Tomasson (Inzaghi, 67), Ševčenko

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider