Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UEFA-in popis

Dva Hrvata među 50 mladih zvijezda: Na njih treba obratiti pažnju

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je popis 50 mladih igrača na koje treba obratiti pažnju u ovoj godini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je popis 50 mladih igrača na koje treba obratiti pažnju u ovoj godini, a među njima su i dva hrvatska nogometaša, veznjak Dinama Nikola Moro ( 21) i lijevi bočni Lillea Domagoj Bradarić (20).

Za 21-godišnjeg veznjaka zagrebačkog Dinama UEFA piše da je "snažan i elegantan."

Xavi Hernandez i Angel Maria Villar (Foto: AFP) Xavi objasnio zašto nije prihvatio ponudu Barcelone: Tri dana izvan sebe divider

"Nakon dugotrajnog izbivanja s terena zbog ozljede ligamenta koljena Moro se ustalio u momčadi zagrebačkog Dinama, a uskoro bi mogao biti i standardni hrvatski reprezentativac."

Za Bradarića, koji se u srpnju prošle godine preselio iz Hajduka u Lille, piše kako je "vješt i sjajan u igri prema naprijed."

"Bradarić je bio standardan u Hajduku s 18 godina, a lijevi bek nastavio je s odličnim igrama i nakon preseljenja u Francusku," navodi UEFA.

gol expired Englezi podigli veliku prašinu: Optužuju UEFA-u za manipulaciju, Cristiano Ronaldo u glavnoj ulozi divider

Mlade zvijezde dolaze iz 25 zemalja, a najviše je Francuza, čak sedmorica, šest ih dolazi iz Portugala, a po trojica iz Brazila, Španjolske, Engleske, Nizozemske i Belgije.

Najviše ih igra u francuskim (6) i španjolskim (6) klubovima te u Engleskoj (5) i Portugalu (5).

Među igračima na koje u 2020. treba obratiti pažnju nalazi se i 17-godišnji španjolski napadač Barcelone Ansu Fati, koji je postao najmlađi strijelac u povijesti Liga prvaka.

gol expired Novi trener Barcelone mora hitno riješiti najveći problem: O ovome sve ovisi divider

Tu je zatim i portugalski napadač Rafael Leao, koji igra za Milan, a već su ga prozvali ''portugalskim Mbappeom''.

Tu je i mladi 16-godišnji francuski napadač Rayan Cherki, koji se upisao u povijest kao najmlađi strijelac u povijesti Lyona, te napadač Arsenala 18-godišnji Brazilac Gabriel Martinelli, za kojeg Jurgen Klopp tvrdi da je "talent stoljeća".


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider