Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvat na mukama

Monaco pretrpio brodolom, Kovaču teške noćne more: "To nikad nisam doživio, zaista nevjerojatno"

Nakon katastrofe u Lyonu hrvatski trener na klupi Monaca Niko Kovač priznao je da je pogriješio u izboru sustava, taktike i igrača…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač proživljava teške trenutke na klupi Monaca. Kneževi su pretrpjeli težak poraz (4:1) u Lyonu u 8. kolu francuskog prvenstva. Kovačeva momčad u posljednjih pet kola osvojila je samo četiri boda i trenutačno se nalazi na 12. mjestu.

Jasno je da hrvatskom stručnjaku nije baš ugodno. U Lyonu je imao pravi brodolom, sve je bilo gotovo u prvih 45 minuta. Monaco je u prvom poluvremenu primio čak četiri gola, i to u razmaku od 12. do 44. minute. Kovač je požalio zbog taktičkih odluka i izbora igrača za ovu utakmicu.

„Prvo želim čestitati Lyonu. Jako dobro su odradili ovu utakmicu. U prvom dijelu imali smo nekoliko jako loših odluka, počevši prvo od mene. Odgovoran sam za poraz jer nisam izabrao odgovarajući sustav, pravu taktiku i prave igrače. Imali smo puno problema jer smo imali puno reakcija, a malo akcija. Nismo pokrivali prostor kako treba. Bilo je to doista nevjerojatno prvo poluvrijeme. Nikad to nisam doživio, rekao sam to svojim igračima. Na odmoru sam im rekao da pobjede barem u drugom dijelu. To su i učinili. Ali prvo poluvrijeme bio je jako loše“, kazao je Kovač na press-konferenciji.

gol expired Khabib se oglasio dvjema porukama: Jedna tjera suze na oči, a druga potvrđuje mirovinu divider

Jeste li očekivali da će Lyon stati u blok i čekati kontru?

„Da, očekivali smo to jer Lyon ima kvalitetu za takvu igru. Njegovi igrači su fizički vrlo moćni i hitri, posebice u napadu, s Memphisom Depayom i ostalim hitrim igračima koji su u stanju izvesti ubitačnu kontru. No ipak, bio sam iznenađen da su se toliko povukli, stali su jako nisko u blok. To nisam očekivao. S druge strane, mi smo izlazili jako visoko. Kada se zateknete takvoj situaciji, morate se brzo adaptirati, a mi to nismo napravili. Jednostavno ne smijete primiti četiri gola u 45 minuta, to je nedopustivo. Kada smo primili prva dva gola, bio sam jako nezadovoljan, a kada smo primili još dva, bilo je još gore. Ne možete očekivati da ćete u drugom dijelu nadoknaditi četiri gola zaostatka.“

Jeste li požalili što ste takvu postavu izveli na teren, posebice Florentina Luisa u sredini i dvojice napadački orijentiranih bekova Rubena Aguilara i Djibrila Sidibéa.

„Da, naravno. Rezultat sve govori, jasno je da moji odabiri nisu bili ispravni. Bekovi su odradili i neke dobre stvari, a Florentino se u sredini trudio koliko je mogao. Nismo imali pravi balans, nismo dobro reagirali kao momčad, bili smo previše pasivni. Nisam očekivao da ćemo tako izgledati. Zaista katastrofa. U drugom dijelu bilo je puno bolje, morat ćemo na tome graditi dalje“, zaključio je Kovač.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider