Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JUNAK IZ SJENE

"Modrićev sin" ispisao je povijest na više načina, a jedan podatak gotovo svima je promaknuo

Ovog puta nema dvojbe tko je najveći junak novog Realova preokreta.

Militao, Modrić i Rodrygo (Foto: Afp)

Povijesna sezona još uvijek je u tijeku. Momčad u koju na početku nije puno ljudi vjerovalo osigurala je naslov prvaka Španjolske, ali još veći podvig je mjesto u finalu Lige prvaka.

Njega su izborili najtežim putem u dosad ako gledamo načine na koje su dosadašnji finalisti do tog statusa dolazili. I nije teško odrediti junake te nevjerojatne avanture.

Benzema, Modrić i mladi Brazilac

Karim Benzema i Luka Modrić nekako su u prvom planu. Francuz je okrenuo PSG hat trickom u posljednjih pola sata druge utakmice te je razbio Chelsea u Madridu, dok je Modrić spasio susret protiv aktualnih prvaka Europe jednom od najboljih asistencija u povijesti ovog natjecanja.

Tu Modrićevu asistenciju iskoristio je čovjek koji se prometnuo u junaka druge polufinalne utakmice. 21-godišnji brazilski napadač Rodrygo pokrenuo je povratak protiv Chelseaja, dok je ovaj protiv Manchester Cityja odradio sam.

Luka Modrić Luka Modrić je odmah nakon utakmice uzeo mobitel i oduševio navijače divider

Osim što je postao prvi čovjek u povijesti Lige prvaka koji je u polufinalu postigao dva pogotka od 90. minute nadalje, što je podatak koji je većina svjetskih medija odmah prenijela, Rodrygo je vlasnik još jednog novog rekorda Lige prvaka.

Brazilac je postao najmlađi dvostruki strijelac u povijesti polufinala Lige prvaka, čime je nadmašio do sada najmlađeg Waynea Rooneya, koji je imao 21 godinu i pet mjeseci kad je 2007. godine postigao dva pogotka u Milanu. Rodrygo je još dvije godine mlađi.

Luka Modrić ludo je proslavio, ali je sigurno bio ponosan i na svojeg "sina". Naime, tako se njih dvojica međusobno nazivaju u svlačionici Kraljevskoga kluba, a sve je krenulo od toga što je Luka istog godišta kao Rodrygov otac.

Promašena kupnja napokon se isplatila

Rodrygo je inače doveden u ljeto 2019. godine iz Santosa za 45 milijuna eura i vrlo brzo je proglašen promašenom investicijom. U prve dvije sezone odigrao je 57 utakmica, upisavši devet pogodaka i 11 asistencija, što je statistika koja nikoga nije zadovoljavala.

Carlo Ancelotti Ancelotti u suzama proslavio rušenje nestvarnog rekorda, ovo nitko nije uspio prije njega divider

Ipak, ove sezone se preporodio u najvažnijim trenucima. Kod Carla Ancelottija odigrao je 44 utakmice upisavši osam pogodaka i devet asistencija, no važnost golova u kojima je sudjelovao je ogromna.

Rodrygo se napokon budi i on bi trebao biti jedan od onih koji će nositi Real u narednim godinama, zajedno s Viniciusom, Camavingom i još nekim igračima čiji najbolji dani tek dolaze.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider