Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČUDO OD MOMČADI

Real je imao najteži put do finala u povijesti, ovo se još nikad nikome nije dogodilo

Real Madrid je na putu do finala Lige prvaka eliminirao tri od četiri finalista iz posljednje dvije sezone.

Real Madrid (Foto: Afp)

Neovisno o tome kako će završiti finalni susret u kojem će se susresti s Liverpoolom, ovosezonska predstava Real Madrida u Ligi prvaka je nešto za povijest. Način na koji su došli do finala, a posebno popis momčadi preko kojih su to ostvarili.

Krenimo samo od činjenice da su do finala došli eliminacijom tri od četiri posljednja finalista. To je već prvo što nikad nitko nije napravio. Prvo je pao finalist iz 2020. godine, Paris Saint-Germain, zatim prošlosezonski prvak Chelsea, a onda i prošlosezonski finalist Manchester City.

Nitko nikad nije do finala igrao protiv momčadi s takvim referencama iz prošlih sezone.

Da bi sve izgledalo još luđe, u finalu ih čeka prvak iz 2019. godine, samo jednu godinu ranije. 

Dva puta su se vraćali iz ponora

Osim toga, Real se dva puta vratio iz situacije gdje su bili dva pogotka u minusu minimalno 30 minuta prije kraja. Zapravo, protiv Parižana je to bilo 29 minuta prije isteka vremena, da bi onda uslijedio hattrick senzacionalnog Karima Benzeme, dok su protiv Manchester City s takvim minusom ušli u posljednju minutu regularnog dijela druge utakmice. I iz toga su se uspjeli izvući.

Što reći za susret protiv Chelsea, gdje su bili šokirani gubitkom ogromne prednosti, da bi onda ipak pronašli onaj genijalni potez Luke Modrića i sve što se nastavilo na to. 

Teško je zamisliti teži put za novog prvaka Španjolske, no oni se niti u jednom trenutku nisu predavali, niti u jednom trenutku nisu prestali vjerovati u sebe.

Nagrada za to ne može biti veća od spektakularnog finala 28. svibnja na Stade de Franceu u Parizu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider