Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real u finalu

Ancelotti u suzama proslavio rušenje nestvarnog rekorda, ovo nitko nije uspio prije njega

Real Madrid je osigurao finale Lige prvaka protiv Liverpoola, koje će se igrati 28. svibnja u Parizu.

Carlo Ancelotti (Foto: Afp)

Nogometaši Real Madrida pobijedili su Manchester City 3:1 na Santiago Bernabeuu nadoknadivši tako poraz od 4:3 iz prvog susreta igranog na Etihadu. Čudesnim preokretom osigurali su finale Lige prvaka, u kojem će igrati protiv Liverpoola.

Iako je Kraljevski klub bio na korak od ispadanja, sve do 90. minute gubili su 1:0, sve su preokrenuli s dva pogotka Rodryga, koji je utakmicu odveo u produžetke, a onda je s bijele točke zabio Karim Benzema.

Real Madrid Real je imao najteži put do finala u povijesti, ovo se još nikad nikome nije dogodilo divider

Francuski napadač je još jednim pogotkom spasio Real, a talijanskog trenera Carla Ancelottija učinio prvim trenerom u povijesti europskog nogometa koji je čak pet puta osigurao prolaz u finale Lige prvaka.

Tako je nadmašio Marcella Lipipia, Alexa Fergusona i Jurgena Kloppa, koji su četiri puta osigurali prolaz u finale Lige prvaka.

Veliki uspjeh proslavio je u suzama, a prije samo tjedan dana ispisao je i povijest europskog nogometa kao prvi trener u nogometnoj povijesti koji je postao prvak u svih pet najjačih europskih liga.

S druge pak strane Pep Guardiola je ispisao negativni rekord Lige prvaka. Ovim porazom od Real Madrida katalonski trener je već šesti put u karijeri ispao u polufinalu Lige prvaka.

Luka Modrić i Aymeric Laporte VIDEO Laporte ošamario Modrića pa pao kao da su mu noge odsjekli divider

Dva puta s Barcelonom, tri puta s Bayeronom i ovaj put sa Citiyjem...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider