Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi ga hvale

Ovaj srednjoškolac je novi hit-igrač 1. HNL: Predvodi mlade Vatrene, a u inozemstvo ne žuri - "Htio bih ostati dvije, tri sezone"

18-godišnji Lukas Kačavenda je jedan od nositelja igre U-21 reprezentacije i veliki talent Lokomotive.

Iako je jedan od daleko najmlađih, Lukas Kačavenda jedan je od nositelja igre hrvatske U-21 reprezentacije pod vodstvom Igora Bišćana koja je upisala šest pobjeda u šest kola za vrh kvalifikacijske skupine.

To je potvrdio i fanatističnim pogotkom za 1:0 na teškom gostovanju kod Austrije. Bio mu je to prvi pogodak u nacionalnom dresu, a osjećaj je, kako kaže, bio fenomenalan..

"Fenomenalan, stvarno sam bio jako sretan", rekao je pa otkrio što je napravio s dresom nakon utakmice.

"Nisam ga sačuvao, bacio sam ga navijačima".

Sada uživa u pohvalama sa svih strana, od stručnjaka do navijača, iako je još prije svega pola godine malo tko bio svjestan njegovog talenta.

"Djeluje jako nestvarno. Još do prije šest, sedam mjeseci ja sam igrao za juniore. Najedamput sam uskočio u seniore i sada sam tu. Napredujem iz dana u dan i mislim da lijepo treniram i nadam se nekom većem cilju", kazao je.

gol expired Dani Olmo nije zaboravio voljenu Hrvatsku: Na Instagramu odao počast Vukovaru divider

A koji bi mu konačni ciljevi i dometi mogli biti, pitali smo njegovog akutalnog izbornika, ali i trenera koji ga je vodio u juniorima i seniorima Lokomotive. Oni kao igrači s velikim karijerama nemaju nikakve dileme.

"Lukas je igrač kojeg stvarno svaki trener obožava", rekao je izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije do 21 godine, Igor Bišćan, a Jerko Leko dodao.

"On je ona radna osmica, ali gore-dole. Zna igrati i očekuje se od njega jedan veliki transfer za Lokomotivu."

"Čini se da ima energije dovoljno za dvije utakmice i ne srami se uložit tu energiju, što znači da je uvijek tamo di treba bit, da je spreman podredit sebe ciljevima momčadi, tako da je dečko pred kojim je stvarno jedna lijepa budućnost", kazao je nedavno Igor Bišćan za Kačavendu kojem gode takve riječi, ali, kako kaže, ne želi se umisliti.

gol expired Talijanski novinar poslao poruku Brozoviću i pitao ga ostaje li u Interu: Evo što mu je odgovorio divider

"Naravno da mi godi da me takva dva velika igrača hvale, ali ne uzimam si to da se ja sad hvalim ili da se umislim."

A da ne poleti previsoko, ovako se na treninzima brinu suigrači iz Lokomotive. U svojoj prvoj pravoj seniorskoj sezoni, zabio je 3 pogotka u 13 utakmica i dodao jednu asistenciju.

"Mislim da bi to trebalo bit puno više golova, puno više asistencija, ali neka, nije loše za sad".

I ne da nije loše, već je toliko dobro da mu mnogi prognoziraju veliki transfer, možda već na zimu.

"Siguran sam da ne treba još ići u inozemstvo. Htio bih provesti u HT Prvoj ligi dvije, tri sezone najmanje, a sad gdje ću ići, to još ne znam. Ostajem ovdje do lipnja sljedeće godine, a kasnije ćemo vidjeti", rekao je.

Trezveno razmišljanje za jednog golobradog tinejdžera koji još pohađa srednju školu, ali definitivno nogometaša čiji će daljni razvoj biti posebno zanimljivo pratiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider