Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NOVO DNO ZA PLAVE

VIDEO Mislili ste da Chelsea ne može gore? Gol kojim su poraženi od Aston Ville uvjerit će vas u suprotno

Chelsea je na domaćem terenu poražen od Aston Ville rezultatom 0:1, čime njihov uvod u sezonu izgleda još katastrofalnije.

Mauricio Pochettino (Foto: Afp)

Tragikomedija oko Chelseaja se nastavlja. Otkako je klub napustio Roman Abramovič, odnosno otkad su stigli novi vlasnici na čelu s Toddom Boehlyjem, Bluesi tonu sve niže.

Već i površni pratitelji nogometa znaju koliki su pusti milijuni u posljednjih godinu i pol dana potrošeni, vrlo često za igrače čije procijenjene vrijednost ili reference niti blizu ne odgovaraju ciframa koje su za njihove transfere uložene, a trenutno je situacija takva da je teško zaključiti je li gora igra ili rezultati.

Samo jedna pobjeda u prvih šest kola

Današnji domaći poraz od Aston Ville, rezultatom 0:1, već je 13. utakmica Chelseaja u Premier ligi unutar 2023. godine u kojoj nisu postigli pogodak. Gori su bili tek 1995., kad je takvih bilo 14, no tek je kraj rujna i taj rekord bi mogao itekako pasti.

Ujedno, Chelsea je ostao na samo jednoj pobjedi u šest kola, odnosno na tek pet osvojenih bodova.

No, još gore izgleda način na koji je današnji poraz doživljen. Prvo je u 58. minuti crveni karton dobio Malo Gusto, još jedna skupa i nedovoljno dokazana akvizicija, a onda ih je u 73. minuti kaznio Olie Watkins i to kakvim pogotkom. Onim koji pokazuje pravu sliku Chelseaja u ovom trenutku.

Pogodak je najbolja slika današnjeg Chelseaja

Ovog puta ključan je kiks napravio čovjek kojem se dosad nije imalo puno toga prigovoriti, iskusni stoper Thiago Silva, a onda je uslijedila kontra koju je završio Watkins. I to kako, pogotkom za kojeg je teško shvatiti kako ga je Roberto Sanchez primio.

Naime, prvi udarac napadača Aston Ville je blokiran, no on je nastavio akciju, a onda pogodio gotovo iz mrtvog kuta. Lopta je od dalje vratnice završnila u mreži nemoćnog Sancheza. 

Čisto za napomenu, Sanchez je cijeli proljetni dio prošle sezone proveo kao rezerva Brightona, a Mauricio Pochettino ga je doveo kao prvu opciju nakon odlaska Kepe Arizabalage i Edouarda Mendyja. 

Pogodak kojim je Aston Villa učvrstila svoje mjesto u gornjoj polovici, a Chelsea poslala u još veću dubiozu, pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider