Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za dnevnik nove tv poručio

Samo Lewa je zabio više, ali Dinamov heroj čvrsto je na zemlji: ''Mogu samo obećati da ćemo dati 100 posto''

Dijeli drugo mjesto na ljestvici strijelaca Lige prvaka, ali ostaje skroman i ne razbacuje se najavama. Sjajni Dinamov krilni igrač najavio je nastavak truda, rada i borbenosti u nastavku natjecanja.

Mislav Oršić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Dinamov Mislav Oršić igra sezonu iz snova. Trenutačno je drugi strijelac Lige prvaka s četiri gola, a raspoložen je bio i protiv Šahtara - asistirao je Olmu za prvi gol, pa sam zabio drugi mirno realiziravši penal. 

Nakon povratak iz Ukrajine Oršić je razgovarao s reporterom Nove TV Stipom Antonijevićem.

"Jučer smo malo žalili, ali ipak smo zadovoljni bodom"

Mislave, nakon prospavane noći - više ste sretni zbog osvojenog boda ili možda žalite što ste bili tako blizu sva tri?

Lautaro Martínez (Foto: AFP) Inter slavio protiv Borussije Dortmund, Brozović asistirao za drugi gol divider

"Pa dobro, danas nakon prospavane noći ipak smo zadovoljni s tim bodom. Jučer smo možda nakon utakmice vruće glave malo žalili za nekim propuštenim prilikama, ali dobro. Sva sreća da smo i taj bod uzeli, to je najbitnije i da smo u igri za dalje."

Jučer još jedna sjajna vaša partija, prvo asistencija Olmu, a onda ste i uzeli onaj jedanaesterac i uvjerljivo ga zabili. Je li to bilo dogovoreno i prije s obzirom da se znalo da Petković neće startati ili ste odlučili na terenu?

"Pa da, trener je odlučio da ukoliko bude na Gavranoviću penal da ću ja izvest, a ako bude na bilo kom drugom - da puca on. Evo, desilo se da je bilo na njemu pa sam ja onda pucao."

"Dajemo 100 posto i to nam se vraća"

Taj pogodak bio vam je 4. ove sezone u prve tri utakmice Lige Prvaka. Da vam je netko rekao prije godinu dana da ćete u ovom trenu biti drugi strijelac Lige Prvaka, da ćete zabiti više od Messija i Ronalda, a da će samo Lewandowski zabiti više od vas - što biste mu rekli?

Ajax - Standard Liege (Foto: AFP) Stvara se nova nogometna liga u Europi: Dvije jake nogometne nacije udružit će snage divider

"A rekao bi da to nije moguće. Stvarno, i prošle godine smo govorili, dok smo igrali Europsku ligu, da nam je netko pričao prije godinu dana što bi bilo… Stvarno svaki dan naporno radimo da bi napredovali i evo, sve nam se to polako vraća na naplatu. Svi u svlačionici uživamo u ovim danima."

U čemu je tajna ovog Dinama, kako je to Nenad Bjelica u nešto više od jedne sezone pretvorio vas u pravi moćni europski stroj?

"Ne znam što bih rekao, stvarno svaki dan svi treniramo, dajemo 100 posto od sebe i onda nam se sve to nekako vrati na terenu. Svi igramo zajedno obranu, svi igramo zajedno napad i onda je uvijek rezultat na kraju utakmice dobar."

"Jedino što možemo obećat je da ćemo dat sve od sebe"

Iduća utakmica je Šahtar kod kuće za dva tjedna. To bi mogla biti i odlučujuća utakmica u borbi za to drugo mjesto. Što će biti ključ na Maksimiru?

Luka Modrić i Ivan Rakitić (Foto: AFP) Poznat datum El Clasica: Barcelona ima dva opasna gostovanja, Real jedno divider

"Pa teško je reći što će biti ključ, svaka utakmica je za sebe. Bitno da mi budemo na 100 posto u toj utakmici, uz pomoć naših navijača nadam se da ćemo uspjeti doći do tri boda i s tom utakmicom bi mogli puno toga riješiti."

Dinamo nikada u svojoj povijesti nije prošao taj prvi krug Lige Prvaka. Evo sada imate priliku za to, što ćete obećati Dinamovim navijačima?

"Pa jedino što možemo obećat je da ćemo dat sve od sebe. Kao što sam rekao prije, uz njihovu pomoć da ćemo uspjet ostvarit taj rezultat."

"Svi zajedno dobro igramo, ekipa dobro funkcionira, rezultati su dobri i to je najbitnije"

I za kraj, osam golova u posljednjih šest utakmica - fantastičan mjesec je iza vas. U čemu je vaša tajna, igrate zaista nogomet karijere?

Mottina formacija 2-7-2 (Screenshot: homecrowd.io) Slijedi li prava revolucija u svijetu nogometa? Motta dobio priliku za svoju ludu formaciju divider

"Ne znam u čemu je tajna, evo stvarno svi zajedno dobro igramo, ekipa dobro funkcionira, rezultati su dobri i to je najbitnije."

Mislave puno sreće dalje i u idućim utakmicama i želimo vam da izborite taj drugi krug.

"Hvala puno."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider