Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko ima teži raspored?

Poznat datum El Clasica: Barcelona ima dva opasna gostovanja, Real jedno

Barcelona i Real Madrid sučelit će se na Camp Nouu 18. prosinca...

Luka Modrić i Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Odgođena utakmica Barcelone i Real Madrida, koja se trebala igrati 26, listopada na Camp Nouu u okviru 10. kolu španjolskog prvenstva, igrat će se 18. prosinca. To je konačna odluka Povjerenstva za natjecanje Španjolskog nogometnog saveza (RFEF).

El Clasico je odgođen zbog nestabilne političko-društvene situacije u Kataloniji, odnosno odluke španjolskog Vrhovnog suda da odreže dugogodišnje zatvorske kazne devetorici političkih vođa koji su sudjelovali u organizaciji referenduma o katalonskoj neovisnosti.

Ajax - Standard Liege (Foto: AFP) Stvara se nova nogometna liga u Europi: Dvije jake nogometne nacije udružit će snage divider

Uslijedili su žestoki prosvjedi građana Katalonije koji podržavaju borbu za neovisnost ove španjolske pokrajine s posebnim pravima. Isprva mirni prosvjedi pretvorili su se u nasilne obračune demonstranata i organa reda te su paralizirali cijelu pokrajinu.

To je navelo centralnu vladu u Madridu da uvede posebne mjere za obuzdavanje situacije. Katalonski dužnosnici tvrde da je de facto uvedeno izvanredno stanje. Zbog svega navedenog nadležni organi RFEFA-a odlučili su odgoditi najveći derbi španjolskog i svjetskog nogometa.

Neymar (Foto: AFP) Ovome se nisu nadali kad su platili rekordnu svotu: Neymar došao do "impresivne" brojke divider

Prije prvog međusobnog okršaja u sezoni, i Real i Barcelona odigrat će sedam prvoligaških utakmica. Barcelona je trenutačno prva na ljestvici s 19 bodova, a Real je drugi s bodom manje.

Na prvi pogleda Barcelona ima nešto teži raspored. Katalonce očekuju dva tradicionalna teška gostovanja kod Atletica i Real Sociedada, dok Real ima na papiru samo jedno teško gostovanje, na Mestalli kod Valencije.

Mottina formacija 2-7-2 (Screenshot: homecrowd.io) Slijedi li prava revolucija u svijetu nogometa? Motta dobio priliku za svoju ludu formaciju divider

No s obzirom na to da su oba kluba u dosadašnjem dijelu sezone iskazivali promjenjivu formu i već su prosipali bodove protiv suparnika koji nisu figurirali kao izrazito opasni, nova iznenađenja lako su moguća.

Evo rasporeda Barcelone:

11. kolo: Barça - Valladolid
12. kolo: Levante - Barça
13. kolo: Barça - Celta
14. kolo: Leganés - Barça
15. kolo: Atlético - Barça
16. kolo: Barça - Mallorca
17. kolo: Real Sociedad - Barça

Evo rasporeda Reala:

11. kolo: Real Madrid - Leganés
12. kolo: Real Madrid - Betis
13. kolo: Eibar - Real Madrid
14. kolo: Real Madrid - Real Sociedad
15. kolo: Alavés - Real Madrid
16. kolo: Real Madrid - Espanyol
17. kolo: Valencia - Real Madrid

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider