Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno para, malo muzike

Ovome se nisu nadali kad su platili rekordnu svotu: Neymar došao do "impresivne" brojke

Neymar je doslovno više na bolovanju nego na poslu.

Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Neymar je 2017. stigao iz Barcelone u PSG u transferu vrijednom 222 milijuna eura, čime je postao najskuplji nogometaš u povijesti.

Međutim, Parižane nije vinuo do razina kojima su se nadali; dominantna su sila u Francuskoj, ali u Europi i dalje zapinju u relativno ranim fazama natjecanja. Igrački iskorak nije napravio ni Neymar; nekoć je figurirao kao mogući nasljednik Lea Messija i Cristiana Ronalda, a ove godine nije se našao ni u užem izboru za Zlatnu loptu.

Mottina formacija 2-7-2 (Screenshot: homecrowd.io) Slijedi li prava revolucija u svijetu nogometa? Motta dobio priliku za svoju ludu formaciju divider

Jedan od razloga zasigurno je ogroman broj propuštenih utakmica otkad je stigao u PSG. Neymar je ukupno mogao odigrati 126 utakmica, a propustio ih je točno pola nakon što je zbog nove ozljede izostao s utakmice Lige prvaka protiv Clube Brugga u utorak.

Brazilca su često pratile ozljede otkad je stigao u Pariz, ali bilo je i suspenzija, kao i sumnjivih izostanaka taman u vrijeme rođendana njegove sestre, a pisalo se da mu se baš i ne da igrati protiv manjih francuskih klubova.

Koji god razlozi bili, bogati PSG-ovi vlasnici zasigurno nisu očekivali ovakav razvoj događaja kada su se odlučili na rekordnu investiciju. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider