Neymar je 2017. stigao iz Barcelone u PSG u transferu vrijednom 222 milijuna eura, čime je postao najskuplji nogometaš u povijesti.

Međutim, Parižane nije vinuo do razina kojima su se nadali; dominantna su sila u Francuskoj, ali u Europi i dalje zapinju u relativno ranim fazama natjecanja. Igrački iskorak nije napravio ni Neymar; nekoć je figurirao kao mogući nasljednik Lea Messija i Cristiana Ronalda, a ove godine nije se našao ni u užem izboru za Zlatnu loptu.

Jedan od razloga zasigurno je ogroman broj propuštenih utakmica otkad je stigao u PSG. Neymar je ukupno mogao odigrati 126 utakmica, a propustio ih je točno pola nakon što je zbog nove ozljede izostao s utakmice Lige prvaka protiv Clube Brugga u utorak.

Brazilca su često pratile ozljede otkad je stigao u Pariz, ali bilo je i suspenzija, kao i sumnjivih izostanaka taman u vrijeme rođendana njegove sestre, a pisalo se da mu se baš i ne da igrati protiv manjih francuskih klubova.

Koji god razlozi bili, bogati PSG-ovi vlasnici zasigurno nisu očekivali ovakav razvoj događaja kada su se odlučili na rekordnu investiciju.