Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će odlazaka

Sportski direktor Hajduka najavio prijelazni rok, evo što je rekao za Kalinića i Jakoliša

Nikoličius je odgovorio na pitanje o dolasku Marina Jakoliša i Nikole Kalinića u Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hajduka danas su započeli pripreme za proljetni dio Prve HNL. Na prozivci trenera Valdasa Dambrauskasa pojavila su se 33 igrača, a glavni dio priprema Splićani će odraditi u portugalskom Algarveu.

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius odgovarao je na pitanja novinara o zimskom prijelaznom roku, a, dakako, najviše je interesa bilo za status Nikole Kalinića i Marina Jakoliša, prenosi Dalmatinski portal.

"Tek je počeo prijelazni rok, vodimo puno razgovora. Ima dosta opcija u smislu dolazaka i odlazaka nekih igrača. S određenim igračima smo u kontaktu, ali ništa više od toga ne mogu reći", rekao je pa odgovorio na pitanje o Jakolišu kojeg Šibenik pod svaku cijenu želi otkupiti, ali dogovora još uvijek nema.

"Što se tiče Marina Jakoliša, on je na posudbi u Šibeniku. Razgovaramo s njegovim agentom i tražimo najbolje rješenja za njega i Hajduk".

gol expired Hajduk započeo pripreme za drugi dio sezone, provjerite tko je sve bio na prvom okupljanju divider

Što se pak tiče Kalinića, on je već duže vrijeme velika želja splitskog sastava, ali iskusni napadač ima još šest mjeseci ugovora s talijanskom Veronom.

"On je trenutno igrač Verone. Kao što sam ranije rekao svaki dobar hrvatski igrač je zanimljiv Hajduku, on je naša želja. Odličan je igrač, ali još uvijek ima šest mjeseci ugovora s Veronom. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati", kazao je.

Također, sportski direktor splitskog prvoligaša najavio je da će biti i odlazaka.

"To je teško prognozirati. Postoje igrači koji imaju ponude, ali za svaki transfer trebaju se zadovoljiti sve tri strane. Dosta transfera propadne jer igrači ne žele otići, ali vjerujem da će nas neki igrači napustiti".

gol expired Hajduk dogovorio prijateljsku utakmicu s europskim velikanom divider

Inače, Hajduk ima novog voditelja kondicijske pripreme, radi se o škotskom stručnjaku Ianu Collu koji je prethodno radio u Celticu, Ludogoretsu i rumunjskoj Universitatei Craiova.

Za kraj, Nikoličius je potvrdio da će s Ajaxom uskoro službeno potpisati dogovor s Ajaxom oko prijateljske utakmice koja bi se trebala odigrati ove nedjelje, 9. siječnja s početkom u 14:30.

Otprije su poznata druga dva protivnika na pripremama u Portugalu, radi se o švicarskom Servetteu i praškoj Slaviji, a sportski direktor Hajduka otkrio je da su trebali odigrati i prijateljski susret s Celticom, ali isti je propao jer škotska momčad ne dolazi u Portugal zbog problema s koronavirusom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider