Nakon trnovitog početka, Italija je upoznala moć zvijeri iz Vinjana: Ante Rebić preporodio se na početku 2020. i pruža sjajne partije u dresu Milana.

Razočarao nije ni protiv Juventusa – sjajno je pospremio loptu pored Gigija Buffona i ponovno bio ponajbolji igrač svoje momčadi.

Talijanski mediji se nakon sjajnih Rebićevih predstava natječu u hvalospjevima; Gazzetta dello Sport tako ga je opisala kao ''zlatnog čovjeka Milanov napada koji odlično surađuje sa Zlatanom Ibrahimovićem.''

''Nitko kao Rebić'', naslov je na portalu Calciomercato, koji piše da nitko nije napravio takav utjecaj na igru Milana kao hrvatski reprezentativac u posljednje vrijeme. Iznenađeni su njegovim usponom u tako kratkom roku, a donose i vijest da će ga Milan pokušati trajno otkupiti.

Podsjetimo, Rebić je u Milanu na dvogodišnjoj posudbi iz frankfurtskog Eintrachta. Pregovori Milana i Eintrachta bili su brzi, u samoj završnici prijelaznog roka, pa klubovi nisu niti postigli dogovor oko cijene eventualnog otkupa.

Calciomercato tako piše da je sljedeći zadatak Zvonimira Bobana i Paola Maldinija, dvojca odgovornog za sportsku politiku, pregovarati oko cijene s Eintrachtom i Rebićevim agentom. Čini se da je napravio dovoljno i uvjerio struku da je pravi izbor za Milan…