Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi vjetrovi

Talijanski velikan napokon dobio novog vlasnika: Cijena? Prava sitnica!

Milan ima nove vlasnike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Milan je dobio nove vlasnike, američka kompanija RedBird prošla je kroz sve procedure za preuzimanje kluba, a posao će službeno biti objavljen u sljedeća 24 sata.

Ugovore kojima je Milan iz vlasništva Elliotta prešao u vlasništvo RedBirda potpisao je Gerry Cardinale, glavni čovjek i osnivač američke kompanije.

Berlusconijeva prodaja 2018. godine kineskim vlasnicima nije prošla kako je bilo očekivano, Kinezi su bili predstavljeni kao mulitimilijarderi koji će stvoriti super Milan, no naravno svi znamo da nije bilo tako. U spas je doskočio Elliott investicijski fond koji je posložio Milanove financije, ali bez velikih ulaganja rossoneri ne mogu dalje u ovom trenutku.

gol expired Neuništivi Zlatan otkrio što se događalo proteklih šest mjeseci: ''Jedva sam spavao'' divider

Amerikanci će Elliottu platiti 1.3 milijarde eura za paket od 70 % dionica Milana, a spremni su i u daljnja ulaganja u klub.

Prvi zadatak novih vlasnika je osigurati funkcioniranje postojećeg ustroja kluba, a to će napraviti tako što će direktorima Paolu Maldiniju i Rickyju Massari ponuditi nove, poboljšane i dugogodišnje ugovore.

Izgleda da će San Siro prije ili kasnije otići u povijest što se tiče Milana, novi vlasnici smatraju da je najbolja opcija za klub izgradnja potpuno novog stadiona koji bi bio samo Milanov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider