Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nosi dres zvezde

Igra protiv Vatrenih u Kataru. Kaže da nije rođen u Hrvatskoj: "Ja sam iz srpske Dalmacije"

Milan Borjan je prvi golman Kanade, a rođen je u Kninu prije 34 godine.

Milan Borjan (Foto: Afp)

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u F skupini Svjetskoga prvenstva 2022 u Kataru zajedno sa selekcijama Belgije, Maroka i Kanade, odlučio je u petak ždrijeb u Dohi.

gol expired Najveća zamka ždrijeba: Evo što će Vatrenima biti jako važno napraviti da bi ponovili Rusiju divider

Hrvatska otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom. Točne satnice i stadioni na kojem će igrati Hrvatska bit će poznati naknadno.

Hrvatska će u dvoboju protiv Kanada igrati protiv golmana koji je rođen u Hrvatskoj. Riječ je o Milanu Borjanu koji se 23. listopada 1987. rodio u Kninu.

Borjan danas brani u dresu Crvene zvezde i postao je legenda kluba, a za Kanadu ima 63 nastupa u karijeri.

Kaže da je rođen u ''srpskoj Dalmaciji''

Milan Borjan u intervjuu za B92 istaknuo da on nije rođen u Hrvatskoj, dao je svoj komentar na to.

''Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina'', rekao je Borjan za B92.

FIFA Ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo u Kataru: Hrvatska ide na Belgiju, Vatreni otvaraju s Marokom divider

''Došli smo u Beograd bez ičega. Prodavali smo jagode sa šlagom, a otac je imao kiosk. Od prvih zarađenih novaca kupio sam vratarske rukavice. Tada smo predali papire za SAD, Australiju, Kanadu i Zimbabve, a tada je otac 2000. godine odlučio da idemo u Kanadu. Obitelj i dalje živi u Kanadi i ne planiraju se vraćati'', dodao je Borjan.

Kanada ima dvije prave zvijezde

Reprezentacija Kanade se može pohvaliti da u momčadi ima Daviesa iz Bayerna i Davida iz Lillea, no svakako treba biti oprezan i protiv reprezentacije s manje poznatim igračima u svijetu nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider