Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hat-trick za pamćenje

Predstava bivšeg igrača Hajduka zasjenila mladog Pukštasa, dobio čistu desetku

Mijo Caktaš je s tri pogotka srušio Rudeš u povijesnom preokretu svog Osijeka.

Slavlje igrača Osijeka (Foto: Pixsell)

Osijek je jučer došao u goste Rudešu na stadion u Kranjčevićevoj ulici, teško se Osječanima bilo priviknuti na teren u Zagrebu nakon dvije utakmice na novoj Opus Areni.

Umor zbog teške europske utakmice protiv ZTE-a odradio je svoje, a nogometaši Roberta Prosinečkog letjeli su po terenu, u 39. minuti stajalo je 3:0 na semaforu, Lazorov je postigao jedan, a Pasariček dva pogotka.

Onana se dere na Maguirea VIDEO Nova zvijezda Man Uniteda već poludjela na Maguirea: Bez respekta prema dojučerašnjem kapetanu divider

Činilo se da će Rudeš uzeti prvu pobjedu u povratničkoj sezoni, pred kraj poluvremena Mierez je smanjio na 3:1, ali nije bilo previše naznaka da će Osijek preokrenuti susret u svoju korist.

Stjepan Tomas tražio je rješenje, Fućak, Gržan i Brlek ušli su na otvaranju drugog poluvremena, ali rezultat je ostao isti. Odlučilo je Tomas u 70. minuti u vatru gurnuti Miju Caktaša.

Tek drugi ovakav preokret u povijesti HNL-a

Nije dugo trebalo da se Caktaš upiše u listu strijelaca, već je u 76. minuti stajalo 3:2 na semaforu, a u neiskusne igrače Rudeša uvukla se nervoza. Caktašev show se nastavio, 83. minuta – 3:3, a zatim i završni udarac Rudešu, 88. minuta 3:4 za Osijek.

gol expired Sjajne vijesti: Oršić se oporavlja brže od očekivanog, evo kada bi se mogao vratiti u pogon divider

Veliki Žuti nije mogao vjerovati što gleda svojim očima, Catkaš je proveo 21. minutu na terenu, imao samo 26 dodira s loptom, a upisao je hat-trick za pamćenje. Sofascore mu je dala čistu desetku za predstavu protiv Rudeša što se zaista rijetko viđa.

Jedini ovakav preokret HNL pamti iz prve sezone, ratne 1992. godine Inker iz Zaprešića je vodio 0:3 u Zadru, a prema pričama tadašnji ''gazda'' Zadra Ante Jurjević je na poluvremenu promptno reagirao i naredio sucima i čelnicima Inkera da je bolje da puste utakmicu po njihovo dobro.

Mijo Caktaš - Sofascore Mijo Caktaš - Sofascore (Foto: Sofascore/Screenshot)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider