Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ključan sastanak

Messijev otac stigao u Barcelonu, Guardiola poslao znakovitu poruku: Postoji velika prepreka za transfer

Messijevf otac i menadžer tijekom današnjeg dana trebao bi se naći oči u oči s predsjednikom Barcelone Josepom Mariom Bartomeuom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Messijev otac i menadžer Jorge rano jutros stigao je u Barcelonu iz Argentine. Na El Pratu ga je dočekala novinarska svita, no Messijev otac ostao je zakopčan.

„Dečki, stvarno ne znam ništa“, kratko im je dobacio i sjeo u taksi.

Kako smo sinoć pisali, Jorge Messi tijekom današnjeg dana trebao bi se naći oči u oči s predsjednikom Barcelone Josepom Mariom Bartomeuom.

Na taj način službeno će započeti pregovori o transferu nakon što je Messi početkom prošlog tjedna putem faksa zatražio odlazak iz katalonskog kluba, i to besplatno.

Messijevi promijenili taktiku

U međuvremenu su Messijevi promijenili taktiku i sada se žele rastati prijateljski s Barcelonom, odnosno sporazumnim raskidom ugovora.

Luis Suarez (Foto: AFP) Luis Suarez dogovorio s Juventusom, jednoj zvijezdi mijenjaju poziciju u Tudorovom stilu divider

Međutim, strane se trenutačno nalaze na nepomirljivim pozicijama. Bartomeu je navodno odlučio ostati čvrst u nakani da zadrži Messija u Barceloni. I dalje inzistira na odšteti od 700 milijuna eura, kolika je klauzula o odlasku u ugovoru iz 2017., a jasno je da to nitko neće i ne može platiti.

Messijev otac će podsjetiti Bartomeua da u ugovoru postoji i klauzula prema kojoj Messi može napustiti Barcelonu besplatno. Međutim, rok za pokretanje te klauzule je 10. lipanj, no Messi i njegovi odvjetnici tvrde da se podrazumijeva kako se taj datum mora prolongirati za kraj kolovoza jer je došlo do pomicanja sezone zbog nepredviđenih razloga.

Bartomeu ne prihvaća takvo objašnjenje i ostaje pri tome da je aktiviranje klauzule o besplatnom odlasku istekao te da Messi mora donijeti 700 milijuna eura ili ostaje u klubu. Ponudit će mu i novi ugovor do prosinca 2022.

Sastanak u Barceloni

Hoće li se stvari pokrenuti s mrtve točke nakon današnjeg sastanka, jako je teško reći. Može se pretpostaviti da će doći do laganog odmrzavanja jer Messijevi sada ne inzistiraju na besplatnom ostanku, već na pravičnoj odšteti.

Novi dres Hrvatske reprezentacije - 3 Evo kako izgledaju novi dresovi Vatrenih: Hrvatska prva uvodi inovaciju koja će oduševiti navijače divider

Ako pak Bartomeu ne popusti, Messijevi bi mogli zaprijetiti tužbom. Mundo Deportivo piše da Messijevo eventualno obraćanje FIFA-i za pomoć neće uroditi plodom jer, za razliku od Neymarova ugovora s PSG-om, u Messijevu ugovoru stoji klauzula o odlasku, s točno određenim datumom. Prema tom tumačenju, ingerencije za razrješavanje slučaja imat će jedino civilni sud u Barceloni.

Guardiola savjetovao Messija da pričeka

Mundo Deportivo plasirao je i informaciju da Manchester City nema namjeru platiti odštetu za Messija, čak i ako bude znatno snižena, zbog problema s financijskim fair-playom. Budući da je situacija jako komplicirana, Pep Guardiola navodno je savjetovao Messiju da ostane u Barceloni dok mu ne istekne ugovor i onda krene u akciju.

gol expired Novi zaplet krize u Barceloni: Man City ima uvjet, evo zbog čega je Messiju pukao film i što zaraćene strane smjeraju divider

Informacije Mundo Deportiva treba uzeti s dozom opreza jer poznato je da je taj dnevnik usko vezan s Barcelonom i da često u ovakvim situacija podržava interese katalonskog kluba.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider