Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Klasični i crni

Evo kako izgledaju novi dresovi Vatrenih: Hrvatska prva uvodi inovaciju koja će oduševiti navijače

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja se pripremati za utakmice u Ligi nacija protiv aktualnih europskih i svjetskih prvaka, Portugalaca i Francuza.

S Maksimira se u Dnevniku Nove TV javio reporter Milan Stjelja te donio najnovije informacije nakon današnjeg treninga reprezentacije. Pojasnio je i po čemu je poseban novi dres hrvatske reprezentacije. 

„Svi naši reprezentativci, osim Perišića i Brozovića koji se pridružuju sutra, odradili su i drugi trening i ostali na raspolaganju izborniku Daliću za važne utakmice s Portugalom i Francuskom u Ligi nacija. Ono po čemu je poseban ovaj drugi dan okupljanja jest to što su navijači dugo čekali, a to je novi dres hrvatske reprezentacije.

Taj je dres trebao biti promoviran još u ožujku, no koronavirus je poremetio planove. Po dizajnu je dosta sličan onom dresu iz Rusije. Napravljen je uz pomoć visoke tehnologije, a poseban je po jednoj inovaciji koja je vezana za grb. HNS se prvi u nogometnom svijetu odlučio za takvo što. Navijači koji kupe dres moći će putem mobilne aplikacije doznati sve o igraču koji je nosio dres", izvijestio je Stjelja. 

gol expired Novi zaplet krize u Barceloni: Man City ima uvjet, evo zbog čega je Messiju pukao film i što zaraćene strane smjeraju divider

Ekonom hrvatske reprezentacije Dennis Lukančić je pojasnio detalje. 

"Osim što u prodaji možete nabaviti takav dres, ovi dresovi koji će biti na utakmici sadržavat će poseban čip u sebi, tj. serijske brojeve tog čipa ćemo voditi u evidenciji u našoj bazi podataka, tako da će se u bilo kojem trenutku provjeriti da li je taj dres stvarno bio nošen na utakmici. Znači, osoba koja dođe kupiti dres može uzeti mobitel i prisloniti ga na naš dres. U tom slučaju iskoči notifikacija i na toj notifikaciji može vidjeti na primjer cijelu statistiku Luke Modrića“, kaže Lukančić.

gol expired Službeno: Ivan Rakitić je novi igrač Seviile divider

Pojasnio je i kako dres funkcionira pomoću bliskog kontakta, kao i kod mobilna plaćanja u dućanu.

"Nema to nikakvu bateriju u sebi. Taj čip u sebi napajanje dobiva putem mobitela i tim bliskim kontaktom dobiva struju koja mu omogućava očitavanje", kaže Lukančić. 

gol expired Mladi vatreni lavovi najavili Ligu nacija: Pašalić o infarktnom porazu od PSG-a, Livaković o Ronaldu i Mbappeu divider

Osim prvog, domaćeg dresa hrvatske reprezentacije, novi je i drugi, gostujući dres. Crne je boje, i to s uzorcima nijansiranih kvadratića. To je tek drugi crni dres u povijesti hrvatske reprezentacije.

Iz HNS-a poručuju kako je nasljednik dresa koji su Vatreni nosili u Rusiji. Taj je dres bio veliki hit. Nadajmo se da će i ovaj novi donijeti podjednaki uspjeh našoj reprezentaciji. Crni dres će prvi doživjeti promociju, Vatreni će u njemu igrati protiv Portugala, dok će u klasičnom igrati protiv Francuske.

Inače, HNS je odlučio da se posljednja utakmica s Portugalom u Ligi nacija igra na Poljudu. Time je HNS potvrdio nastojanje da se utakmice reprezentacije igraju po cijeloj Hrvatskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider