Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikad prije viđeno

Novi preokret u priči o Messiju: Prihvaćen je najveći ugovor u povijesti nogometa

Messi je nakon suspenzije od uprave PSG-a odlučio napustiti klub. Bio je blizu povratka u Barcelonu, Al-Hilal mu je ponudio najveći ugovor u povijesti nogometa, koji će teško odbiti.

Leo Messi (Foto: Afp)

Leov otac Jorge Messi prihvatio je ponudu Al-Hilala koja zvuči nestvarno. Za dvije godine igranja u Saudijskoj Arabiji Messi bi zaradio 1,2 milijarde eura, odnosno 600 milijuna po sezoni. Bila bi to plaća kakva se ne pamti u svim sportovima, pa tako ni u nogometu.

Iako je prvotno Jorge Messi odbio mogućnost sinova prelaska u Al-Hilal, ovakva ponuda jednostavno izbija iz cipela. Takvim potezom Saudijci kvare plan Barcelone i Messijev posljednji ples na Camp Nouu.

"Ne sumnjam da bi nam Messijev povratak pomogao ostvariti ono što želimo s našim načinom nogometa. Isto sam rekao i predsjedniku kluba. On je i dalje predan i gladan uspjeha", izjavio je Xavi nedavno.

Sigurno je da će Messi napustiti PSG ove sezone zbog odnosa koji su nepovratno narušeni. Nakon suspenzije zbog neovlaštenog putovanja u Saudijsku Arabiju Argentinca su na zub uzeli i navijači koji traže njegov odlazak.

Messi se ubrzo vratio u momčad jer je suspenzija povučena, ali njegova predanost klubu očito više nije na razini.

PSG je remijem protiv Strasbourga osvojio francusku prvenstvo, a upravo Argentinac bio je strijelac jedinog pogotka na utakmici za Parižane. Dok je Messi pokazao profesionalizam te odigrao utakmicu, njegov suigrač Neymar tvrdio je da je ozlijeđen da bi mogao otići na utrku Formule 1 te igrati poker u Monte Carlu.

Dan nakon utakmice u Parizu je održana proslava naslova prvaka, na kojoj se Messi nije pojavio. Za njega je pak bio bitniji koncert Coldplaya u Barceloni. To je samo još jedan od pokazatelja kako odnosi u svlačionici i klubu PSG-a nisu na razini potrebnoj za najveći uspjeh na koji godinama ciljaju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider