Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ocjene sezone

Utakmicu po utakmicu (38): Finale Supersport HNL maratona

Podcast Utakmicu po utakmicu polako završava svoju prvu sezonu na gol.hr-u.

Podcast Utakmicu po utakmicu dogurao je do kraja sezone, iza nas je 36. kola Supersport HNL-a plus još dvije specijalne emisije što nas je dovelo do 38 epizoda u prvoj sezoni na gol.hr-u. Ali, iako je prvenstvo od proteklog vikenda i službeno gotovo, ekipa UPU-a će četvrtak odraditi još jednu specijalnu emisiju za kraj prve godine u novom formatu.

Epizodu posvećenu posljednjem kolu otvorili su zanimljivostima sa susreta Osijeka i Rijeke, na kojem se odlučivalo o raspodjeli trećeg i četvrtog mjesta na koncu sezone, a Bijelo-plavi su remijem 1:1 obranili to treće mjesto iz protekle sezone.

Na tom susretu Osječani su ponovo promašili jedanaesterac i sad su na tragičnih 12 promašaja iz 15 pokušaja. Kako riješiti taj problem? Je li rješenje uvođenje češćih treninga penala? Igor Ćurković smatra da nije i dao je jako dobar argument iz primjera s Hajdukovim juniorima.

S druge strane Rijeka je sjajnom drugom polovicom sezone spasila svoju godinu, a Sergej Jakirović je u tom procesu uspio pronaći Veldina Hodžu, koji se profilirao u jednog od ključnih veznjaka.

Tuci je MVP sezone

Varaždin i Lokomotiva odigrali su jedini susret ovo kolo koji je zaključen bez golova, ali se na toj utakmici Josip Pivarić oprostio od aktivnog igranja. Prijatelji podcasta UPU u HNL-ovim almanasima pronašli su "glavu“ s njegove debitantske utakmice i u njoj nekoliko zanimljivih imena.

Pedantni HNL statističari dodali su podatak s iste utakmice prema kojem je MVP prvenstva ispao igrač lokosa Indrit Tuci, a ne Hajdukov Marko Livaja, uzmu li se u obzir vrijeme provedeno na travnjaku i učinak.

Dinamova nova era i gdje će Krstanović

Novi prvak Dinamo se pak oprostio od svojih navijača za ovu sezonu i priprema se za vrlo buran prijelazni rok. Trebalo bi biti jako puno rotacija u kadru, ali mnogo će ovisiti o tome tko će od igrača iz trojca koji je najzanimljiviji stranim klubovima, Livaković, Ivanušec, Petković, ostati i sljedeće sezone. S obzirom na to da se Kevin Theophile-Catherine oprostio, moglo bi se dogoditi da dođe još koji branič.

Slaven Belupo će pak tražiti napadača jer je Ivan Krstanović odigrao svoje. Međutim, čini se kako nije odustao od rekorda najboljeg strijelca u povijesti HNL-a. Nedostaju mu još tri pogotka kako bi skinuo aktualnog rekordera i čini se kako je pronašao sredinu u kojoj će sljedeće sezone pokušati doći do rekorda.

Suba legenda bio i legenda ostao

Kolo su zaključili utakmicom Hajduka i Šibenika, na kojoj se oprostio legendarni Danijel Subašić. Igor Ćurković proveo je dio njegovog posljednjeg tjedna na Poljudu u društvu sad već umirovljenog golmana Bilih i otkrio kako je natjerao hajdukovce da prihvate novi privremeni golmanski dres. A, otkrio mu je i kako je njegova posebna želja pri izradi rukavica pomogla odvesti Vatrene na korak do vrha svijeta u Rusiji.

Crtu su podvukli analizom kladioničarskog učinka iz prošlog kola, proglašenjem pobjednika Trofeja Tomislava Stipića, HNL-serima i kvizom za koji su ovaj put doveli posebnog gosta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider