Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rastanak se primakao

Messi saznao kaznu, čuveni napadač Barce predviđa: Dva razloga zašto će Leo napustiti Camp Nou

Lionelu Messiju na kraju sezone istječe ugovor s Barcelonom, a čuveni bivši napadač katalonskog kluba Julio Salinas previđa da će potražiti novi klub…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši napadač Barcelone i španjolske reprezentacije Julio Salinas, na ovim prostorima možda i najpoznatiji po tome što je u najnezgodnijem trenutku po legendarnog srpskog komentatora Vladanka Stojakovića izašao iz džepa Predraga Spasića, mišljenja je da Lionel Messi neće produljiti ugovor s katalonskim klubom.

Salinas predviđa da će Messi napustiti Barcu

Argentincu naljeto istječe ugovora i ako odluči napustiti Barcelonu, moći će to učiniti bez odštete. Salinas je mišljenja da će potražiti drugu sredinu, klub koji je kadar osvojiti Ligu prvaka, ali i koji mu je sposoban osigurati bajoslovnu plaću.

gol expired Navijači Juventusa oglasili se poslije Mandžukićeva potpisa za Milan, on im odmah odgovorio divider

„Messi je najbolji igrač svijeta, ali jasno je da Barca mora potražiti zamjenu. Barca nema novca, ima velikih financijskih problema, a Messijeva plaća iznosi oko 100 milijuna eura (op.a. bruto). Da biste ostali konkurentni i nastavili pobjeđivati, trebate pojačanja, a to je Barci jako teško napraviti u ovoj situaciji. Stoga mi je prilično jasno da će Messi potražiti novu sredinu, klub koji će ga biti u stanju platiti i stvoriti momčad koja može osvojiti Ligu prvaka“, rezonira napadač koji je u dresu Barcelone osvojio četiri prvenstva, Kup kupova i kao šlag na tortu Kup prvaka 1992.

gol expired Bjelica dobio ponudu koja se teško odbija: Hoće li napustiti Osijek i voditi Lewandowskog? divider

Salinas je profesionalnu karijeru započeo u Athleticu, s kojim je kao mlad igrač osvojio dva španjolska prvenstva. Baski su u nedjelju pobijedili Barcelonu u finalu španjolskog Superkupa, a Messi je na toj utakmici isključen zbog udaranja suparničkog igrača po licu. U iščekivanje koliku će mu kaznu odrezati disciplinska komisija, Salinas smatra da ne bi smjela biti veća od dvije utakmice.

Messiju dvije utakmice kazne

„Messi je reagirao burno jer je u nekoliko prethodnih akcija pretrpio nekoliko prekršaja koji nisu rezultirali žutim kartonima. Gubiš u produžetku, završnica je utakmice, imaš posljednji napad… Messi je bio u svojem klasičnom prodoru, a Villalibre mu je ušao u putanju. U pokušaju da prođe napravio je pogrešan potez, opalio je suparnika po licu, no to nije akt pretjerane agresije, jednostavno je reagirao u afektu. Mislim da neće dobiti više od dvije utakmice suspenzije jer to nije bio napad na protivničkog igrača. Nije dotakao loptu, ali išao je na nju. Mislim da je to blagi crveni karton. Zaslužio je crveni, ne smije udarati igrača, ali nije to bilo jako grubo. Razumijem njegovu reakciju“, prokomentirao je Salinas, koji je dobro procijenio situaciju.

David Alaba (Foto: AFP) Sjajan posao Reala: Madriđani osigurali veliko pojačanje. Vrijedi 65 milijuna eura, a stiže besplatno divider

U međuvremenu se pojavila informacija da će Messi propustiti samo dvije utakmice, u četvrtak osminu finala Kupa kralja s Cornellom i u nedjelju ligaško gostovanje kod Elchea.

„Athletic je pobijedio jer je izašao na teren odlučniji, očito motiviraniji. Barca nije kontrolirala utakmicu, a Athletic je znao kako se vratiti utakmicu nakon što je Barca dvaput vodila. Sve u svemu, zasluženo je slavio“, zaključio je Salinas.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider