Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pokriva više pozicija

Sjajan posao Reala: Madriđani osigurali veliko pojačanje. Vrijedi 65 milijuna eura, a stiže besplatno

David Alaba potpisati će četverogodišnji ugovor s Realom…

David Alaba (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid postigao je dogovor s Davidom Alabom, obznanjuje madridska Marca.

Bayernov branič stiže na Santiago Bernabeu sljedeće sezone. Budući da mu ugovor istječe naljeto, Real neće morati platiti odštetu.

Alaba će potpisati ugovor na četiri godine, imat će godišnju plaću oko 11 milijuna eura neto.

To je očekivani rasplet priče jer već nekoliko tjedana spekulira se kako je austrijski reprezentativca na pragu Bernabeua.

gol expired Bjelica dobio ponudu koja se teško odbija: Hoće li napustiti Osijek i voditi Lewandowskog? divider

Alaba je već prošao liječnički pregled i nema prepreka za sklapanje ugovora. Do kraja ljeta igrat će za Bayern, ali budući da je u posljednjih šest mjeseci ugovora s Bayernom imao je odriješene ruke za pregovore s ostalim klubovima.

Real sve dogovorio s Alabom

Interes je bio velik, u redu su stajali Manchester City, PSG, Liverpool i Chelsea. Ne čudi jer je Alaba u najboljim godinama (28), na Transfermarktu je procijenjen na 65 milijuna eura, a može otići bez odštete.

Alabini pregovori s Bayernom oko produljenja ugovora propali su još u listopadu. To je početkom studenog objavio Bayernov šef Karl-Heinz Rummenigge. Očito se nisu mogli dogovoriti oko plaće.

gol expired Milan potvrdio, Mandžukić će na leđima nositi legendarni, ali ukleti broj divider

Austrijanac se u Bayernu osjećao podcijenjeno i zato je odlučio otići. Real je već odavno zainteresiran, no sada je sazrela situacija. Alaba je polivalentan nogometaš, može igrati na više pozicije. U Bayernu je započeo na lijevom beku, a završio na stoperu.

Igrao je i na krilnim pozicijama, čak po potrebi na zadnjem veznom. Madriđani trebaju pojačanje ponajprije na poziciji središnjeg braniča, tu su dosta tanki, pogotovo ako Sergio Ramos odluči otići. Raphael Varane u zadnje vrijeme dosta oscilira, a Eder Militao nije opravdao očekivanja.

Stiže besplatno i pokriva više pozicija

Budući da je vrlo raznovrstan, Madriđani očekuju da im Alaba pokriva i neka druge pozicije u slučaju potrebe, ponajprije poziciju lijevog beka.

Ferland Mendy nije baš jako vičan ofenzivnoj kombinatorici, tanak je kada treba otvoriti karte i napasti, a Marcelo je u očitom padu i na njega se zapravo ozbiljno više ni ne računa.

Osim što je polivalentan, zna se da je Alaba i jako hitar igrač, koji je u stanju obavljati obrambene zadatke bez grubih prekršaja i skupljanja kartona. U Bayernu nikada nije dobio crveni karton, skupio je samo 18 žutih u deset godina. To je za Real dosta bitna stavka. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider